*Nettavisen* Nyheter.

23-årsgrense i Hemsedal

Foto: (TV 2)

Fra og med i dag må du være over 23 år for å kunne sjekke inn ved hoteller eller leiligheter i Hemsedal – med mindre du har med deg foreldrene dine.

03.01.06 18:38

HEMSEDAL/OSLO (TV 2/TV 2 Nettavisen): Det bestemte ordfører Oddvar Grøthe, lensmannen og det lokale næringslivet på et krisemøte tirsdag ettermiddag.

Møtet ble holdt etter at Hemsedal opplevde det verste festdøgnet i manns minne nyttårshelga. Vold, hærverk og trusler preget helga og ordfører Grøthe sa tidligere at de ikke lenger kunne sitte rolig og se på at Hemsedals rykte ble ødelagt.

En ungdomsgjeng sloss med balltre, en bil ble knust, dørvakter ble truet, og flere leiligheter ramponert. Det er ungdommer helt ned i 15-16-årsalederen involvert. 50 ungdommer ble kastet ut i romjulen.

Klokken 18.55 stiller ordføreren i Tabloid.

- Vi tar tapet
Etter møtet, som varte i 3 timer, annonserte deltakerne at de allerede har fastsatt ett umiddelbart tiltak. Fra før var det 25 års aldersgrense for dem som stod som leietaker av rom eller leiligheter i Hemsedal. Nå er reglene lagt om og i fremtiden må alle som skal bo ved skistedet fremvise identifikasjon på at de er over 23 år.

- Vi kommer helt sikkert til å få et omsetningstap fordi vi nå stenger ute en stor gruppe mennesker som har brakt inn mye penger. Men det tapet vil vi ta, for vi ønsker ikke et feststed. Vi ønsker et skisted, sier daglig leder for Hemsedal booking og Hemsedal skisenter, Trond Østby, til TV 2 Nyhetene.

Unntaket gjelder dem som kommer sammen med pårørende. Det er spesielt i høysesongene som vinterferie, påske og 1. mai-helga at regelen vil gjelde.

Flere tiltak underveis
Lensmann Pål Egil Garborg er fornøyd med avgjørelsen om å innføre utvidet aldersgrense og ser å frem til roligere tider i Hemsedal.

- Jeg er glad for at næringslivet tar affære. Nå bli jobben for politiet mye enklere. Perioden vi har lagt bak oss er den verste vi har opplevd, sier Garborg til TV 2 Nyhetene.

Ordfører Grøthe sier dagens avgjørelse kun er det første av flere tiltak for å bedre sikkerheten og få ned partyfaktoren i Hemsedal. Gruppen vil nå se på flere langsiktige tiltak, men Grøthe ønsker foreløpig ikke å gå inn på hva dette kan være.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag