RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

23 dommer - slipper unna

En 33 år gammel Stavanger-mann er dømt 23 ganger, men på grunn av et smutthull i loven slipper han straff.

Grunnen er at sakkyndige har konkludert med at mannen trolig har vært psykisk utviklingshemmet siden han fikk sin første dom i 1988, skriver Stavanger Aftenblad.

Etter at sikringsinstituttet falt bort etter endringer i straffeloven fra 2002, kan ikke utilregnelige lovbrytere dømmes til tvungen omsorg før de begår alvorlige forbrytelser. 33-åringens straffbare forhold har i hovedsak dreid seg om narkotika- og vinningskriminalitet. Stavanger tingrett har opphevet 23 dommer mot mannen.

- Tett «smutthullet»
Statsadvokat Tormod Haugnes har gjentatte ganger appellert til lovgivere og sentrale myndigheter om å tette «smutthullet» i loven som gjør at 33-åringen i praksis har frikort til å begå nye straffbare handlinger.

– Etter det jeg kjenner til, har mannen begått over hundre straffbare forhold siden sist dom (2002). Politiet kan stoppe ham på stedet og notere personalia, men risikerer erstatningssøksmål hvis de gjør noe mer. Dette har politikerne vedtatt med vitende og vilje, sier Haugnes til Stavanger Aftenblad.

Statsadvokaten mener at 33-åringen er fullstendig klar over at han ikke kan straffes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere