RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

23 pågrepet i storaksjon

Sist oppdatert:
23 personer ble pågrepet da Kripos, UDI og politiet i Drammen gikk til aksjon mot et vikarbyrå som er mistenkt for formidle ulovlig arbeidskraft mandag.

De 23 pågrepne sitter mandag kveld i avhør, og derfor kan politiet ennå ikke si noe om hvor mange av dem som har arbeidet ulovlig.

- Det er mange hittil som ikke har papirene sine i orden, men nøyaktig hvor mange kan vi ikke si ennå, sier Wenche Jonsson i Søndre Buskerud politidistrikt til TV 2 Nettavisen. Hun understreker at hvis det viser seg at noen av de tiltalte har tillatelsene i orden, blir de dimittert med en gang.

16 personer ble pågrepet i en aksjon rettet mot vikarbyrået Asarova som også tidligere skal ha formidlet ulovlig arbeidskraft.

Ytterligere sju personer ble pågrepet for å oppholde seg ulovlig i landet da politiet mandag kveld oppsøkte ulike adresser rundt om i Drammen, melder NTB.

Kripos deltok
De 23 som er pågrepet kommer blant annet fra Hviterussland og Ukraina, skriver Drammens Tidende i sin nettutgave. I tillegg til lokalt politi deltok også UDI og Kripos i aksjonen. Til sammen 40 tjenestemenn var i aksjon.

Flere av de pågrepne skal ikke hatt lovlig oppholdstillatelse i Norge, og de skal ikke ha snakket norsk, melder TV 2 Nyhetene.

- Kontaktet politiet
- Det er bedriften Holship Norge, som har mottatt arbeidskraft fra vikarbyrået, som har kontaktet politiet for å få avklart hvem som har lov til å arbeide for dem. Det var vikarbyrået aksjonen var rettet mot, sier politioverbetjent Rolf Levin Jensen i Søndre Buskerud politidistrikt til NRK.

Det har tidligere vært pågrepet 19 personer i en lignende aksjon mot vikarbyrået. De som jobber der har blant annet vært beskjeftiget med å rengjøre grønnsakkasser, melder NTB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere