RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

239 kilo hasj på pizzarestaurant

Sist oppdatert:
I dette pizzalokalet ble det oppbevart mer enn melsekker.

Det var i november i fjor at Oslo-politiet slo til mot pizzarestauranten Colosseum Pizza og Grill etter lang tids spaning. I kjelleren fant de et hasjparti på hele 239 kilo hasj.

To menn av utenlandsk opprinnelse på 36 og 34 år er nå dømt for å ha oppbevart et stort kvantum hasj, som etter all sannsynlighet var ment for videresalg. Lagmannsretten mener at «den illegale markedsverdi er høy både ved salg i større kvanta og ved salg på gatenivå».

Av dommen framgår det at 36-åringen tilbød den 34 år gamle mannen 200.000 kroner dersom han stilte Colosseum Pizza og Grills kjellerbod tilgjengelig for å lagre et stort hasjparti. For denne summen skulle 34-åringen også hjelpe 36-åringen med «jobber han fikk i denne anledning».

34-åringen godtok dette, og i midten av oktober 2005 ankom hasjpartiet. De to bar - med hjelp fra en ukjent tredjeperson - hasjen ned i boden. To uker etterpå gjennomførte politiet en razzia på stedet etter å ha drevet spaningsarbeid. De fant hasjen i pappesker, vesker, bagger og plastposer.

36-åringen er nå dømt til syv år og seks måneders ubetinget fengsel, og lagmannsretten mener at han har hatt en aktiv og overordnet rolle i forhold til 34-åringen. Han er tidligere dømt for to tilfeller av salg av narkotika.

34-åringen er dømt til fem år og tre måneders ubetinget fengsel, og må i tillegg godta politiets inndragning av 221.500 kroner etter at det ble gjort beslag av kontanter i hans leilighet. Mannens forsvarer prøvde å sannsynliggjøre at 34-åringen trodde at hasjpartiet ikke var større enn 100 kilo, men ble ikke trodd av lagmannsretten.

En 41 år gammel nordmann er også dømt for å ha kjøpt nærmere 20 kilo hasj fra det aktuelle partiet. Han er dømt til tre år og tre måneders ubetinget fengsel. Han er tidligere dømt for en rekke lovbrudd, som grove narkotikaforbrytelser, ran, vold og trusler.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere