RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

24-åring skamslo rullestolbruker

Sist oppdatert:
Rullestolbrukeren ba 24-åringen om ikke å urinere på gaten. Da ble den handikappede mannen (57) skamslått.

(iOslo.no) Det var den 13. januar i år, rett før klokken ett om natten, at den 57 år gamle hjemløse mannen brutalt ble angrepet av en full 24-åring på Karl Johans gate i Oslo.

Selv er 57-åringen, som ikke ønsker å stå fram med navn og bilde, svært sjokkert over hendelsen.

- Jeg er helt forsvarsløs, og sitter i rullestol. Jeg hadde aldri trodd at han ville slå meg, sier rullestolbrukeren til iOslo.no.

Slo minst seks ganger
Ifølge dommen mot 24-åringen ble 57-åringen slått minst seks ganger mens han satt i rullestolen. Minst ett av slagene traff i ansiktet. Den tidligere trailersjåføren peker på et tydelig arr under det venstre øyet, og forteller at han fikk det etter 24-åringens slag.

Angrepet skjedde i krysset mellom Karl Johans gate og Rosenkrantz' gate i Oslo sentrum, etter at den 24 år gamle mannen urinerte bak Narvesen-kiosken der rullestolbrukeren oppholdt seg.

57-åringen ba den berusede mannen holde opp. Da klikket det for 24-åringen.

- Det kom som et sjokk at han angrep. Jeg klarer ikke engang å forsvare meg med armene, og kan ikke slå fra meg, sier 57-åringen.

Ifølge dommen skrek 57-åringen «hold opp» og «slår du en mann som sitter i rullestol?», men dette fikk likevel ikke 24-åringen til å slutte med volden.

Fikk blackout
24-åringen har selv forklart at han hadde blackout, og ikke husker noe av det som skjedde. Politiet kom til stedet kort tid etter, og den fornærmede 57-åringen er svært fornøyd med deres arbeid.

- Jeg er veldig imponert over politiet, sier han.

Etter at politiet kom til stedet, og mannen ble tatt med til arresten, skrek han «fuck deg» til politibetjenten, og kalte ham for «kjøtthue».

Hans forsvarer mente at 24-åringen måtte frifinnes, og stilte spørsmål om noen kunne ha puttet noe i drinken hans tidligere på kvelden. Retten tror imidlertid ikke han var ruset på noe annet enn mye alkohol og noe hasj, som han selv har forklart at han inntok.

- For lav straff
Den 24 år gamle voldsmannen ble dømt til 45 dagers ubetinget fengsel, samt at han ble dømt til å betale oppreisning til 57-åringen på 7500 kroner.

Det mener mannen er altfor mild straff.

- Jeg synes fengselsstraffen var lav, når du ser hva han gjorde med meg.

Aktor la ned påstand om 80 dagers fengsel, men retten reduserte straffen fordi 57-åringen ikke ble påført noen skade i straffelovens forstand.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere