RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

25-åring dømt for eksamensjuks

(Wikimedia)
Sist oppdatert:
Dømt til betinget fengsel etter forsøk på juks på muntlig eksamen.

Det sentrale spørsmålet i saken er om det var tiltalte selv som møtte, slik tiltalte selv hevder, eller om det var en annen person som tiltalte hadde fått til å møte for seg.

Avgjørelsen var enstemmig, og i dommen skriver Sør-Trøndelag tingrett at: «Retten finner det bevist utover enhver rimelig tvil at det ikke var tiltalte som møtte til eksamen den aktuelle dagen.»

Les også:Fikk en venn til å ta muntlig

Dommen baserer seg på forklaringer fra sensor, eksamensansvarlig og kontorleder. Samtlige forklarte til retten at tiltalte ikke var samme person som den som møtte til eksamen.

Eleven opplyser til adressa.no at han nå vil ta stilling til om dommen skal ankes.

18 dager betinget
Retten var ikke i tvil om at 25-åringen sendte en annen person til å ta muntlig eksamen for seg. I dommen står det skrevet at vedkommende som møtte ikke kunne legitimere seg. Det ble avtalt av personen skulle vende tilbake til sitt hjem for å hente passet sitt, men vedkommende kom aldri tilbake.

På bakgrunn av dette er 25-åringen dømt for falsk forklaring. Når det gjelder straffutmålingen, har retten kommet til at det bør utmåles en betinget fengselsstraff på 18 dager.

I tillegg dømmes mannen til å betale 4000 kroner i saksomkostninger.

Forkastelig
- Forsøket er helt forkastelig, sa rektor ved Gerhard Schøning videregående skole i Trondheim, Harald Voland, til Nettavisen sist fredag.

Han hadde aldri opplevd lignende.

Vitnene i saken gikk så langt som å si at de aldri hadde sett tiltalte før.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere