RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

25-åringen forteller hvorfor hun varslet

Foto: Martin Jakob Kristoffersen (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Sier det har vært en tung tid med hets og sjikane.

Oslo (NTB): Den 25 år gamle kvinnen som har hatt et seksuelt forhold med Roger Ingebrigtsen forteller i et brev om hvorfor hun varslet om saken.

Det har vært en tung tid med hets og sjikane på nett etter at hun ble identifisert med navn og bilde, skriver hun i et åpent brev som Nordlys gjengir.

I brevet forteller kvinnen med egne ord om hvorfor hun varslet om saken. Hun skriver at hun var naiv og uskyldig og at politikk virket spennende. Samtidig forteller hun om en mann med makt som innledet det seksuelle forholdet med henne da hun var 17 år gammel.

«Jeg klarte ikke å se på at en mann som kan begå slike tillitsbrudd skal kunne bli valgt til Norges nasjonalforsamling. Folkets røst. Satt til å utøve den lovgivende makt i demokratiet Norge. Jeg klarte ikke se denne mannen snakke om strafferammer i overgrepssaker. Jeg klarte ikke la være å se paralleller til andre lignende mediesaker», skriver kvinnen i brevet.

Til Nordlys forteller kvinnen at hun ønsker at også hennes versjon av saken skal bli kjent, etter at samme avis forrige lørdag trykket et brev fra Roger Ingebrigtsen.

Hun forteller om en vanskelig tid med hets og sjikane på internett etter at saken ble kjent. Flere medier har identifisert henne, noe hun opplever som krenkende. (©NTB)

Les kvinnens brev gjengitt i Nordlys her

«Jeg sitter i min leilighet i Tromsø med gode støttespillere rundt meg etter mange lange dager. Støtten har varmet. Jeg har båret på en stor hemmelighet. Lenge. Jeg har vært skamfull, redd og sliten. Men jeg har kommet meg gjennom dette. Jeg har kommet meg ut av dette».

Slik innleder den 25 år gamle kvinnen sitt åpne brev gjengitt i Nordlys fredag.

Hun skriver at hun var naiv og uskyldig da hun akkurat hadde oppdaget Arbeiderpartiet. Hun beskriver Roger Ingebrigtsen som en mann med makt og en mann som vet å ta seg til rette. Hun skriver at han brukte henne, «mange ganger», og at dette har satt dype spor i henne. Hun skriver at hun oppfattet hele perioden som «jævlig».

Hun skriver at hun varslet om saken fordi hun ikke klarte å se på at en mann som kunne begå slike tillitsbrudd skulle kunne bli valgt til Stortinget.

«Jeg klarte ikke se denne mannen snakke om strafferammer i overgrepssaker. Jeg klarte ikke la være å se paralleller til andre lignende mediasaker», skriver hun.

Hun skriver at hun skulle ønske hun klarte å si ifra før, men at skammen og skyldfølelsen for det hun har vært gjennom har hindret henne.

Les mer om saken i Nordlys

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere