Passasjerene - både voksne og barn - var kalde, sultne og leie etter lang ventetid på toget som ble stående sør for Otta, melder avisa gd.no.

Toget gikk fra Trondheim 15.29 og skulle vært i Oslo 22.04. Rutemessig avgang fra Otta var 18.37. Der fikk toget strømproblemer, og det ble tilkalt buss for tog. Men toget kom seg i gang igjen og fortsatte ferden sørover med de fleste av passasjerene. Ved Sjoa fikk toget igjen strømstans, og denne gangen ble det stående fast på et sted der passasjerer og personell ikke kunne forlate toget.

Først ved midnatt kom redningen i form av et redningstog fra Lillehammer.

Klokka 00.15 opplyste pressekonakt Håkon Myhre i NSB til Nettavisen at evakuering av passasjerene var nært forestående:

- Toget som skal evakuere passasjerene skal nå være på stedet. Jeg venter på en telefon som bekrefter dette. Samtidig er politiet om bord på toget som står fast for å bistå sammen med vårt personell, sier Myhre.

Myhre sier det er anslagsvis 250 passasjerer om bord på det strømløse toget og at det er både voksne og barn.

Klokka 00.30 bekreftet Myhre til Nettavisen at evakuering av passasjerene var i gang.

Også passasjer Susanne Nordheim bekreftet overfor gd.noklokken 00.20 at evakueringen var i gang.

Myhre sier til Nettavisen at det i etterpåklokskapens lys er lett å se at passasjerene skulle vært evakuert over i busser ved Otta.

- Vi kan bare beklage at våre passasjerer ble utsatt for denne kjedelige opplevelsen, sier han.

Det ble mange timer med ventetid i det kalde og strømløse toget.

– Vi kan ikke bruke toalettene, spisevognen er stengt og det begynner å bli ganske kaldt her nå. Vi har fått utdelt noen knekkebrød og varmeposer, uttalte en av de ventende passasjerene, Frida Breen, til VG mens de fortsatt sto fast.

Hun sier at toget fikk tekniske problemer og mistet strømmen på Otta, hvor de ble stående i to og en halvtime før toget begynte å bevege seg igjen. Etter ti minutter ble de stående igjen. Dette bekreftes av NSB.

På nettsidene til NSB ble det mandag kveld lagt ut en melding om at toget hadde tekniske problemer mellom Otta og Kvam.

«Toget står mellom Otta og Kvam. Årsak: Teknisk feil på toget. Du må dessverre regne med forsinkelser», lød meldingen på nsb.no.

Les også: Økt snøskredfare flere steder i Sør-Norge