RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

26-åring pågrepet i Sogndal

Sist oppdatert:
SOGNDAL/OSLO (TV 2 Nettavisen): En 26-åring er pågrepet i Sogndal i forbindelse med drapet på Hedda Karterudseter (19). Mannen er siktet for å ha avgitt falsk forklaring.

Etter det TV 2 erfarer har politiet i Sogndal pågrepet en 26 år gammel mann i forbindelse med drapet på Hedda Karterudseter (19).

Mannen skal være siktet for å ha avgitt falsk forklaring til politiet i forbindelse med den den etterlyste 35 år gamle somalieren.

Sa han møtte siktede
Den 26 år gamle mannen har sagt til politiet at han snakket med den drapssiktede mannen på et tidspunkt da politiet mener han var sammen med drepte Hedda Karterudseter (19).

Mannen har tidligere sagt til TV 2 Nyhetene at at han møtte den siktede drapsnatten, og at han ikke kan ha vært med den drepte i 01.30 - 02.00 tiden.

- Nei, det tror jeg ikke. Han kan ikke ha rukket tilbake til sentrum på så kort tid siden jeg traff ham klokken 01.45.

Politiet mener de nå kan fastslå at 26-åringen ga den drapssiktede vennen falskt alibi.

- Siktede ikke pågrepet
Politiadvokat Knut Broberg valgte å ikke kommentere pågripelsen på torsdagens pressebriefing i Sogndal. Han hadde svært lite nytt å komme med.

- Vi er inne i dag sju i etterforskningen, og det er ingen endring i saken fra i går til i dag. Vedkommende som er etterlyst er verken lokalisert eller pågrepet, sa Broberg.

Han sa det ikke kan utelukkes at den siktede somalieren har forlatt landet, men presiserte at de på grunn av etterforskningen er nødt til å holde kortene tett til brystet.

Trapper ned i helga
Politiet har nå fått en pågripelsesbeslutning fra retten. Det betyr at det blir enklere med en eventuell utlevering fra utlandet.

Broberg opplyste også at de vil trappe ned etterforskningen noe i helga.

- Det skyldes at vi har hatt lange dager. De som har jobbet med saken siden torsdag begynner å merke at de har behov for hvile, sa politiadvokaten til pressen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere