26 grader i helgen

Sola har kommet for å bli, og på Østlandet kan det bli 26 grader i helgen. Sjekk været der du er.

13.07.06 11:49

SUPERSØK:Været 50.000 steder i Norge

FÅ NETTAVISEN PÅ MOBILEN I SOMMER

Finværet vil vare til neste helg i hvert fall på Sør- og Østlandet, som vil ligge i le for lavtrykket som kommer på mandag.

Lettere vær
Et høytrykk er på vei innover landet, og det vil bygge seg opp over Sør-Norge. Det blir derfor lettere vær i hele landet fredag.

- Nord-Norge får ikke så veldig fint vær, men det blir lettere der også og ikke så ille som det har vært, sier meteorolog Frode Håvik Korneliussen i Storm Weather Center til TV2 Nettavisen.

Sør- og Østlandet får lettskyet pent vær fredag, og det vil bli en god del sol. På Sørlandet vil det bli liten til frisk bris fra Lindesnes og vestover, men det vil kun være en solgangsbris som vil avta mot kvelden. Temperaturen vil ligge på mellom 18 og 22 grader.

Besøk våre sommersider

Vestlandet får også en nokså fin dag, med lett til halvskyet pent vær. Her vil det bli oppholdsvær og trolig ingen byger fredag. Også her kan det bli solgangsbris, med liten til frisk bris på Jæren, men den vil avta mot kvelden. Temperaturen vil ligge på mellom 15 og 20 grader.

I Trøndelag, Møre og Romsdal blir det hovedsakelig byger på kysten. Indre strøk sør for Trondheimsfjorden får trolig ingen nedbør.

NYTTIG:Få været på mobil

- Det kan komme noen byger i ytre strøk av Møre og Romsdal, men det vil ikke bli rare greiene, sier meteorologen.

Sola kan også komme til å titte frem innimellom i Trøndelag, Møre og Romsdal. Kysten av Trøndelag vil få liten kuling, men den vil minke utover dagen. Temperaturen vil ligge på mellom 10 og 15 grader.

Nord-Norge får skyet og regnbyger, men hovedsakelig på kysten av Vest-Finnmark og i Troms og Nordland. Øst-Finnmark og Finnmarksvidda vil ikke få så mye nedbør. Øst-Finnmark og Nordland kan få litt gløtt av sol. Det kan komme liten kuling på kysten, men den vil gradvis avta.

- Temperaturen i Nord-Norge vil ligge rundt 10 grader, og kanskje litt varmere i Nordland, men det er ikke mye å skryte av, sier meteorolog Håvik Korneliussen.

Fint hele helgen
Høytrykket som bygger seg opp over Sør-Norge vil gi fint vær fra Trøndelag og sørover lørdag.

Sør- og Østlandet får fint vær hele helgen. Østlandet får trolig stigende temperaturer, og det kan bli rundt 26 grader. Sørlandet vil få i overkant av 20 grader. Vestlandet, Trøndelag, Møre og Romsdal kan også få over 20 grader.

- Det kan hende at det blir litt mer skyet fra Stad og nordover på søndag, sier meteorologen.

Nord-Norge vil få spredte regnbyger, men det er stor sjanse for litt sol. Det vil bli varmere i nord på søndag, og mellom 15-20 grader. I Nordland kan temperaturen stige allerede lørdag, og det vil ikke bli like surt som fredag.

Nordland kan få skyet vær igjen på søndag, men trolig ingen byger.

Har du en noe uvanlig sommerhistorie å fortelle? Send en epost

Finværet varer
Finværet kan komme til å vare helt til neste helg, bortsett fra at det på mandag og tirsdag vil passere et nedbørområde.

På Sør- og Østlandet ser det ut til at finværet vil vare helt frem til neste helg. Sør- og Østlandet unngår trolig lavtrykket som passerer mandag og tirsdag.

- Det vil komme inn et lavtrykk som vil gå ganske langt nord, og det kan føre til at det vil bli nokså mye vind igjen i Nord-Norge, men det er foreløpig noe usikkert, sier meteorologen.

Tirsdag blir det trolig nedbør i store deler av landet, men Sør- og Østlandet vil ligge i le for regnværet.

- Lavtrykket vil bruke en dag eller to på å passere, men onsdag ser fin ut igjen i hele Sør-Norge. Nord-Norge vil nok dessverre fortsette med den samme værtypen de har hatt i det siste, sier meteorolog Håvik Korneliussen.

Har du et fint eller morsomt sommerbilde du vil dele med TV 2 Nettavisens lesere? Send det på e-post: sol@nettavisen.no

Da får du se det her:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.