RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

262 familier inn i brakker

Sist oppdatert:
- Ungene gleder seg vilt, sier Yvonne Furseth. Bli med på en omvisning i brakkebyen i Løvåsen.

(iBergen.no) : Det er en omfattende renovering av røropplegget i Løvåsen borettslag i Fyllingsdalen som tvinger 262 familier inn i brakker. Mens arbeidet pågår, må samtlige beboere - men kun 14 i slengen - flytte inn i husvognene som nå er satt opp rundt de fem høyblokkene. Det er borettslaget selv som har besluttet å gå for denne løsningen, med begrunnelsen at det vil bli for dyrt å sende beboerne på hotell.

Klikk på bildet over for å se video og intervju fra brakkebyen.

- Ungene gleder seg noe helt utrolig. De tenker jo at vi får eget hus. Det spørs om de har lyst å flytte tilbake i leiligheten igjen, sier Yvonne Furseth, som sammen med mann og fire barn flytter inn i en av husvognene om et års tid.

Husvognene inneholder alt fra nye møbler til flatskjerm, bredbånd og parabolanlegg, og rommer tre soverom, stue, kjøkken, WC og baderom. Når familiene må flytte fra sine egne leiligheter i seks til åtte uker, trenger de med andre ord bare ta med seg klær, toalettsaker og det aller mest nødvendige.

Les mer om brakkebyen her.

- Vi kommer til å klare oss fint her. Det blir litt trangt, men det skal gå bra. Jeg syns det er en kjempeflott løsning. Nå blir vi i nærområdet, og ungene er fortsatt i nærheten av skolen, sier Furseth.

Brakkebyen har kostet borettslaget i Løvåsen om lag seks millioner kroner, pluss utgifter til innredning.

- Når ombyggingen er ferdig, satser vi på å få en del av pengene tilbake ved å selge husvognene, sier nestleder i styret i Løvåsen borettslag, Berit Moldestad til iBergen.no.

Bergen og Omegn Boligbyggelag er imponert over løsningen borettslaget har valgt.

- Så vidt jeg vet, er det i alle fall første gang at et borettslag i Bergen løser et slikt problem på denne måten. Alternativet er å flytte folk inn på hotell, noe som hadde blitt både dyrere og langt mer upraktisk for beboerne, sier kommunikasjonssjef Ole Irgens i Bergen og omegn boligbyggelag (BOB) til iBergen.no.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere