RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

27-åring siktet - trolig den største narkotikasaken noensinne i Finnmark

Sist oppdatert:
En 27 år gammel mann fra Alta er siktet for kjøp, oppbevaring og salg av 4 kilo amfetamin og 14 kilo hasj.

Nordlys:

Mengden narkotika i siktelsen er så stor, at dette trolig er den klart største narkotikasaken i Finnmark noensinne. Ifølge siktelsen skal 27-åringen ha kjøpt, oppbevart og/eller solgt narkotikaen i Alta og andre steder i perioden fra januar 2012 til juni 2015, eller ha medvirket til dette.

Pågrepet i Alta

27-åringen ble første gang varetektsfengslet i Alta tingrett 12. juni. Han ble da pågrepet i Alta sammen med en utenlandsk statsborger. Noen dager senere ble ytterligere en utlending varetektsfengslet. Fengslingen ble forlenget i Nord-Troms tingrett 8. juli, og er ytterligere forlenget i fire uker i Nord-Troms tingrett onsdag i denne uka. 27-åringen sitter for tiden varetektsfengslet i Tromsø fengsel.

Siktelsen gjaldt opprinnelig brudd på narkotikaparagrafens andre ledd. Siktelsen ble i forrige ute utvidet til også å omfatte 4 kilo amfetamin, noe som innebærer at den aller mest alvorlige bestemmelsen (162,3.ledd) kommer til anvendelse.

Trolig er det også første gang tredje ledd av narkotikaparagrafen brukes i Finnmark. Denne bestemmelsen brukes bare for ekstra store kvanta med narkotika. For amfetamin går grensen for tredje ledd på mengder som overstiger tre kilo.

Nord-Troms tingrett er enig med påtalemyndigheten at 27-åringen med skjellig grunn kan mistenkes også for overdragelse av fire kilo amfetamin.

Tilbakeholden med opplysninger

Politiadvokat Jon Mjellekås ved Vest-Finnmark politidistrikt som onsdag var aktor i fengslingsmøtet, er svært tilbakeholden med å gi opplysninger om saken av hensyn til den videre etterforskningen. Han vil heller ikke svare på om siktede har erkjent helt eller delvis det han er siktet for. Når det gjelder de to utlendingene som også er varetektsfengslet, henviser han til Øst-Finnmark politidistrikt.

Flere andre er også siktet i sakskomplekset uten at disse er varetektsfengslet. Dette er folk som har hatt befatning med mindre mengder av narkotikaen.

Det framgår av fengslingskjennelsen at politiet har beslaglagt det politiet mener er et narkotikaregnskap. Siktede har i retten avvist at dette skal dreie seg om et narkotikaregnskap. Ifølge Nord-Troms tingrett har siktede ikke gitt noen fornuftig forklaring på de funn som er gjort.

Les flere saker fra Nordlys her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere