RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

3-åring falt seks meter i bunkers

Sist oppdatert:
En tre år gammel pjokk har brudd på hodeskallen etter at han falt rundt seks meter rett i betongen i en usikret bunkers i Hareid kommune.

Tre år gamle Markus Brandanger Engkrog var lørdag på tur med sin onkel, hans samboer og to andre barn til restene av et omfattende tysk festningsanlegg fra siste krig på Kvitneset i Hareid kommune.

Der gikk alle inn i en bunkers, men før de voksne var kommet skikkelig inn, var Markus forsvunnet inn i mørket på raske barneføtter og brått var han søkk borte.

En sprukket betonghelle var dratt såpass til side at den vesle barnekroppen fikk fritt fall mellom bergveggen og betonghella, skriver Vikebladet.

– Det tok 5-10 sekunder før vi hørte Markus skrike. Det kjentes ut som timer, forteller Ole Christian Engkrog til lokalavisen.

Ingen av de voksne hadde mobiltelefon eller lommelykt med seg, men samboeren løp for å hente hjelp. Nede ved bilen, hørte hun plutselig barneskrik fra en åpning i fjellet like. Med mobiltelefonen som lommelykt gikk de voksne inn og ropte på Markus – og der kom han krypende, blodig og forslått.

På Volda sjukehus konstaterte legene brudd på hodeskallen og kraftig hjernerystelse, men alt tyder på at pjokken slipper fra skrekkopplevelsen uten varige fysiske skader. Nå håper familien til Markus at lokale myndigheter sørger for bedre sikring av bunkersen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere