RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

3 av 10 Frp-ere vil ekskludere

Foto: Jørgen Steinli / SCANPIX
Sist oppdatert:
Hver tredje Frp-velger mener at Martin Schanche bør ekskluderes. Blant alle spurte, uavhengig partitilhørighet, sier 45 prosent at de mener partiet bør sparke ut Schanche.

45 prosent av befolkningen mener at Martin Schanche ikke kan fortsette som aktiv Frp-politiker etter svingslaget mandag.

36 prosent av alle spurte mener imidlertid at den slagferdige listekandidaten for Frogn Frp bør få beholde partimedlemskapet. 19 prosent har ingen mening.

Det viser en undersøkelse Gallup har gjort på oppdrag for TV 2 Nyhetene tirsdag.

3 av 10 vil ekskludere

Mer oppsiktsvekkende er det kanskje at så mange som hver tredje av Martins egne partifeller mener at han bør straffes for oppførselen med umiddelbar utestengning.

Likevel er det dobbelt så mange, 60 prosent av Frp-velgerne i undersøkelsen, som mener at en rett høyre mot debattmotstader Torgeir Micaelsen på Åssiden videregående skole i Drammen mandag ikke er utvisningsgrunn. Bare ti prosent har ikke gjort seg opp en mening.

Ikke endret tillit til partiet

Hver fjerde spurte uavhengig politisk ståsted svarer ja på spørsmålet ”Har hendelsen svekket din tillit til Frp?”

For to prosent av de spurte har imidlertid Martins oppførsel styrket deres tillit til partiet. 66 prosent svarer at opptrinnet ikke har endret deres syn på Frp, mens sju prosent vet ikke.

Blant Frp-velgere fordeler tallene seg slik:

Styrket: 8 prosent

Uendret: 81 prosent

Svekket: 2 prosent

Vet ikke: 9 prosent

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere