RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

30 dager for bildrap på 11-åring

Sist oppdatert:
KRISTIANSAND (TV 2 Nettavisen): En 56 år gammel lastebilsjåfør er dømt til 30 dagers ubetinget fengsel etter å ha kjørt i hjel ei 11 år gammel jente i Mandal i mars.

Resten av dommen på 120 dager ble gjort betinget, heter det i dommen fra Kristiansand tingrett fredag. Sjåføren anker dommen for uaktsomt bildrap. Han er to ganger tidligere bøtelagt for brudd på fartsgrensene

- Han mener kravet retten stiller til hans aktsomhet er altfor høyt. Hvor mye ansvar har en sjåfør når noen kommer på full fart i sykkel over et gangfelt, og du kjører på forkjørsvei, spør 56-åringens forsvarer, advokat Steinar Skeie, til TV 2 Nettavisen.

- Ikke drapsmann
- Her blir han gjort til drapsmann, og det mener ikke vi er riktig, sier Skeie.

11 år gamle Karen Ihme stoppet sykkelen ved gangfeltet. Et bilvitne stoppet for henne, og smilte og vinket henne over. Karen Ihme gjengjeldte smilet og kastet seg på sykkelen for å sykle over veien. Hun nølte ved midtstripen da lastebilen kom, men fortsatte.

Retten kritiserer sjåføren for ikke å ha lagt merke til at den møtende bilen stoppet for Karen Ihme, og mener han ikke var oppmerksom på trafikkbildet.

”Ved å gå av sykkelen hadde forulykkede gitt tegn til at hun skulle passere fotgjengerfeltet. Det forhold at hun syklet over veien har derfor begrenset betydning ved aktsomhetsvurderingen.” skriver tingrettsdommer Gunnar S. Andreassen.

Hadde 14 sekunder
Faktisk mener retten at lastebilsjåføren hadde minst 14 sekunder til å innrette kjøringen etter gangfeltet. I stedet økte han farten. Han traff syklisten i med 44 kilometer i timen.

Karen Ihme døde dagen etter på grunn av store hodeskader.

I retten forklarte 56-åringen at han tråkket bremsene i bånn da han så henne. Ingen bremsespor ble funnet.

Sjåføren hevder bremsene ikke virket. Dagen etter ulykken ble bremsene på kjøretøyet funnet i orden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere