30 dager for «NRK-terror»

Samfunnspartiets leder er dømt til 30 dagers ubetinget fengsel for å ha parkert en «bombebil» utenfor NRK.

15.06.06 13:00

Det kommer fram av dommen fra Oslo tingrett.

Samfunnspartiets leder Øystein Meier Johannessen har nå tatt betenkningstid for å gå gjennom dommen, og for å finne ut om han skal anke saken til lagmannsretten eller ikke.

- Retten har ikke tatt hensyn til at hans hensikt bare var å få oppmerksomhet, og at han var parat til å gripe inn dersom situasjonen hadde utviklet seg annerledes, sier Meier Johannessens forsvarer, advokat Edvard Bakke, til TV 2 Nettavisen.

- Journalistikken er gal
Det var mandag at rettssaken mot Samfunnspartiets leder startet i Oslo tingrett.

Bakgrunnen for rettssaken var at partilederen den 5. september i fjor utløste bombealarm da han parkerte sin gamle Mercedes stasjonsvogn utenfor NRKs lokaler på Marienlyst.

Politiet rykket ut og bilen ble senere undersøkt av politiets teknikere.

Bilen var dekket med et svart banner som hvor det sto: «Gud er stor. Hellig krig fortsetter til Israel går ut av Palestina. Av jord er du kommet, til jord skal du bli».

I retten mandag sa Meier Johannessen at han bare ønsket oppmerksomhet.

- Det er jo journalistikken som er steingal, ikke jeg, sa partilederen om at hans parti ikke får gjennomslag i mediene.

Ville hevne seg på NRK
Spesielt var det NRK han var irritert på og ønsket å hevne seg på.

- Jeg tenkte at jeg fikk gjøre noe som kunne vekke oppsikt, og så har jeg et nag til NRK og ønsket å spille dem et puss, sa Meier Johannessen i retten mandag.

Han fortalte at han i lang tid før hendelsen hadde irritert seg over NRK, fordi de ikke slapp partiet hans til i valgdebatter på kanalen.

Målet med stuntet var å få fram Samfunnspartiets saker og sitt eget navn i mediene, og en del av protesten gikk ifølge partilederen ut på å vise hvor lite som skal til for at vi blir mistenksomme.

Politiadvokat Cecilie Gulnes sa til TV 2 Nettavisen mandag at partilederen risikerte å bli dømt til tre måneders fengsel. Hun påpekte at Meier Johannessen hadde gått alt for langt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.