RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

30 hotellgjester matforgiftet

Sist oppdatert:
Ambulanser kjørte i skytteltrafikk for å hente syke hotellgjester på Gardermoen.

En rekke diabetikere som var gjester ved Clarion Hotell Gardermoen ble brakt til sykehus etter matforgiftning.

Ambulansene gikk lørdag kveld og natt til søndag i skytteltrafikk til sykehus over store deler av Østlandet for å ta seg av alle som var blitt syke.

- Vi har åtte pasienter med matforgiftning her hos oss. Hva de har blitt syke av vet vi ennå ikke, sier kommunikasjonssjef Cindy Empaynado ved Akershus universitetssykehus til Nettavisen. Pasientene lå søndag på smitteovervåkning. Samtidig forsøker sykehuset å finne ut hva de har blitt syke av.

Flere gravide
22 andre hadde blitt kjørt til ulike sykehus på Østlandsområde. Søndag var også flere av hotellgjestene dårlige, uten at de hadde hatt behov for legehjelp.

- Totalt er det kjørt 30 pasienter. Det er tallet jeg har, sier informasjonsrådgiver Alf Bøler ved Ullevål universitetssykehus. Operativ leder for ambulansetjenesten for Oslo og Akershus, Roar Blyverket, opplyste til Nettavisen tidligere at 31 gjester var tatt hånd om.

- Flere av de som ble innlagt er gravide, men det er ingen som er alvorlig syke. De er innlagt til observasjon, sier Roar Blyverket.


Leter etter kilden

- Dette er en alvorlig situasjon. Vi kartlegger hvem som er syke og ser til at de får hjelp, opplyser direktør Rajko Mink ved hotellet til Nettavisen.

Søndag formiddag hadde hotellet frosset ned alt som kan ha vært smittekilden, og vasket ned kjøkkenet.

- Vi har forsøkt å kartlegge hva gjestene har blitt syke av, men det er så langt ikke funnet noen fellesnevner for de som har blitt syke. Noen av dem har ikke spist frokost. Andre har ikke spist lunsj. Det har vært et felles koldtbord, men mange andre som har spist av dette har ikke blitt syke, sier hotelldirektøren. Han tror ikke kilden blir funnet før sykehuset har gjort sine prøver.

Flere diabetikere syke
Blant gjestene på hotellet var rundt 230 gjester som deltok på en konferanse i regi av Diabetikerforbundet, hvor blant annet foreningens 60-årsjubileum skulle feires. Også minst en annen konferanse ble arrangert ved hotellet.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

- Mange ble syke på samme tidspunkt, det gjør at vi mistenker matforgiftning. Etter hvert som folk ble dårligere, skjønte hotellet alvoret, sier Bjørnar Allgodt, som er generalsekretær i Diabetikerforbundet, til VG Nett.

Allgot forteller at gjestene begynte å bli syke ved 17-tiden lørdag ettermiddag.

Næringsmiddeltilsynet varslet
Hotelldirektør Mink vil ikke spekulere i hva som kan være årsaken til at gjestene hans er blitt syke. Han sier at de ikke har noen konkrete mistanker, men sier hotellet har varslet næringsmiddeltilsynet.

- Vi tar prøver av alt som kan ha vært i kontakt med gjestene og vil samarbeide med næringsmiddeltilsynet for å finne ut hva som er årsaken til dette, sier Mink til Nettavisen.

Administrerende direktør Joakim Lystad i Mattilsynet sier til NRK Dagsrevyen at det kan ta tid å finne årsaken til sykdomsutbruddet.


View Larger Map

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere