RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

30 hus rammet av flom

Sist oppdatert:
Det er fare for jord- og steinras etter store nedbørmengder i Rogaland.

- Situasjonen var uoversiktlig på grunn av mye regn og høy vannstand i elva. Vi har evakuert personer fra 20 boliger i østre enden av Oltedal ved Bygdaveien etter at de første meldingene kom klokken 03.20 natt til tirsdag, sier operasjonsleder Charles Bøgild ved Rogaland politidistrikt til Aftenbladet.no.

Fire hus
I morgentimene skal så mange som 30 hus ha vært evakuert. Like etter klokken 12 er det kun fire hus som er evakuert.

- Det er fire evakuert av sikkerhetsmessige årsaker. Det var også noen som valgte å forlate husene på grunn av flom i kjelleren, men de har nå kommet tilbake til boligene sine, sier fungerende lensmann ved Rogaland politidistrikt, Einar Haugland, til Nettavisen.

Bøglid sa til Nettavisen klokken 07.30 at de med sikkerhet hadde fått ut alle beboerne i området. Ifølge TV2 var det på det meste omkring 30 boliger som var evakuert.

Geologen fra Oslo har nå ankommet stedet og vil vurdere situasjonen utover dagen.

- Han har gjort en befaring, men han har ikke kommet frem til noe foreløpig. Geologen har ikke gjort noen vurdering ennå, sier Haugland.

Det er foreløpig ikke klart når beboerne kan vende tilbake til de fire husene som fremdeles er evakuert.

- Nå må vi avvente uttalelse fra geologen og åpne veien, sier Haugland.

Veien stengt
Riksvei 45 gjennom Oltedal er fremdeles stengt som følge av oversvømmelse.

- Det er skader på vei som gjør at det er fare for ras. Vi er redde for at veien skal rase ut, sier operasjonsleder Tom Knudsen ved Rogaland Politidistrikt til Nettavisen.

Se video på tv2nyhetene.no(artikkelen fortsetter nedenfor)

256243

- Det er godt vær i området for øyeblikket. Vi drenerer vannet, men hvis det kommer regn igjen så må de trekke seg ut på grunn av egen sikkerhet, sier Knudsen.

Meteorolog Stig-Arild Fagerli ved Storm Weather Center tror at mannskapene i Rogaland kommer til å få gjort jobben sin utover ettermiddagen og kvelden.

- Jeg tror de skal få gjort jobben sin med å drenere ut vann. Lavtrykket beveger seg sakte østover, så da ligger det litt nord for dette området. Det er litt utrygt for lokale regnskyll, sier meteorologen til Nettavisen.

Det ser i hvert fall ikke ut som det vil komme like mye nedbør som det gjorde natt til tirsdag.

- De får i hvert fall ikke like mye nedbør, slik som det ser ut nå. Det som er litt spesielt er at det er så svakt vindfelt, så når det kommer inn en byge, så blir den liggende over samme stedet. Den flytter seg lite. Da kommer det lokalt store nedbørmengder, sier Fagerli.

Men meteorologen kan ikke garantere at det blir helt tørt resten av dagen, for det kan komme inn noen lokale byger.

Onsdag ser det også mer stabilt ut.

- Det er på bedringens vei. Det blir ikke mye nedbør den nærmeste tiden. Men så får vi en front som gir mer skyet vær og etter hvert nedbør på kvelden. Det drar seg til sent onsdag og natt til torsdag, sier meteorologen.

Nettavisen følger saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere