*Nettavisen* Nyheter.

30 millioner tapt i pyramide?

Med finanseksperten Peter Warren som falskt alibi, ble 10.000 nordmenn lurt til å investere i pyramiden PIPS. Nå ser det ut til at 30 millioner kroner er tapt.

24.06.05 08:31

Selv ikke gjentatte pyramide-skandaler ser ut til å skremme godtroende nordmenn. Med lovnader om 2 prosent daglig avkastning, hoppet hele 10.000 på pyramiden «People in Profit System» (PIPS).

30 millioner kroner er blitt pumpet inn i pyramiden av nordmenn som trodde på raske penger. Se bare på regnestykket de ble presentert: 3000 kroner i «inngangsbillett» skulle vokse til 109.605 kroner på seks måneder.

Etter to år skulle gevinsten være 64 millioner kroner¿

Misbrukte finansekspert
Finansanalytiker Peter Warren ble misbrukt i vervingen.

- Dette har jeg ikke noe med, dette er et rent svindelopplegg. Og jeg vil bare slå fast at påstandene til PIPS om rask avkastning, er oppspinn. Dette er ren svindel, sier Warren.

«Hemmelig strategi»
Det er engelskmannen Bryan Marsden som driver PIPS fra Malaysia. Han hevder at hemmelige børsstrategier, filmproduksjon og restaurantdrift skal gi gigantavkastning for alle som har investert i PIPS.

Men både norske og australske myndigheter har slått fast at selskapet driver med ulovlig pyramidesvindel. Det er ikke utbetalt penger fra pyramiden på over et halvt år.

Verken Marsden eller andre i ledelsen i PIPS har vært tilgjengelig for kommentar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag