*Nettavisen* Nyheter.

30 siktet i narkosak

Stort narkotikabeslag gjort i Vest-Oppland.

01.02.08 11:23

Til sammen åtte personer er varetektsfengslet og et 20-talls personer er siktet i to store narkosaker i Vestoppland. Et større narkotikabeslag er gjort i sakene.

Ti års fengsel
- De åtte som er varetektsfengslet, er siktet for å stå bak kjøp og salg i en størrelsesorden som gjør at vi karakteriserer dette som grove narkotikaforbrytelser, sier politiadvokat Joakim Staff til Nettavisen.

Strafferammen er på inntil ti års fengsel.

20 siktet
I kjølvannet er ytterlig 20 personer siktet, stort sett for kjøp. Politiet vil ta ut eventuell tiltale når sakene er ferdig etterforsket.

Flere av de fengslede er utenlandsk statsborgere, mens resten har tilknytning til Vestoppland. Fire personer er varetektsfengslet i hver av sakene.

- Store beslag
Staff vil ikke si noe om hvor mange beslag som er gjort eller hvor mye det er snakk om til sammen, men sier at enkelte av beslagene har vært store.

- Etterforskningen er fremdeles i startfasen, så jeg kan ikke nå gå ut og si hvor mye det er snakk om. Flere av de siktede har ikke innsyn i saken, og derfor vil jeg ikke si noe konkret, mer enn at det er betydelige beslag.

Politiet i Vestoppland politidistrikt har jobbet med saken siden desember, og Staff mener det er politiets innsats på området som har ført frem til siktelsene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag