RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

30 timer for falsk puppe-regning

Sist oppdatert:
24-åringen forfalsket kvitteringen for silikonpuppene og sendte den til If. Nå er hun dømt til 30 timers samfunnsstraff.

- Jeg vet at jeg har gjort noe galt, sa en gråtende kvinne i Oslo tingrett i forrige uke.

For to år siden la småbarnsmoren seg under kniven i Den dominikanske republikk for å få silikonimplantat.

Men operasjonen ble dyrere enn forventet, og 24-åringen måtte ut med 90.000 dominikanske pesos, som tilsvarer 21.200 norske kroner. For å få tilbake noe av pengene, forfalsket hun kvitteringen, fylte ut skademeldingsskjema, og sendte det til forsikringsselskapet If.

To små barn
I skjemaet skrev hun at hun hadde blitt akutt syk og var operert for cyster på eggstokkene. Og at regningen kom på 23.500 kroner. Men forsikringsselskapet fattet mistanke, og kvinnen innrømte svindelforsøket ovenfor politiet.

Påtalemyndigheten ønsket ubetinget fengsel, men forsvareren - som mente det beskjedne beløpet og kvinnens vanskelige livssituasjon kvalifiserer til samfunnsstraff - vant frem.

Europeiske Reiseforsikring opplever jevnlig svindelforsøk etter operasjoner i utlandet.

- Vi ble tipset om dette for flere år tilbake av en person som oppholdt seg der. Han ble tilbudt å få kjøpe slike dokumenter av en legesekretær. Sekretæren tjener noen hundrelapper, mens pasienten tjener flere tusen. Derfor har vi vært oppmerksomme på denne republikken i lengre tid, sier utreder Askjell Hjellvik i If.

Jevnt og trutt
Hjellvik opplyser at forsikringsselskapet jevnt og trutt opplever at folk prøver å svindle til seg forsikringsoppgjør etter medisinske inngrep - særlig øyelaseroperasjoner i Tyrkia og Libanon.

- Ved siden av laseoperasjoner er det også mange som er blitt avdekket med falsk grunnlag for besøk hos tannlege i utlandet. De sier det har vært akutte tilfeller, men er egentlig vanlige tannoperasjoner som de helst vil ha gjort i utlandet, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere