RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

300 overleger ikke spesialister

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Nesten seks prosent av overlegene i Norge er ikke godkjente spesialister.

Nye tall fra Legeforeningen viser at 300 overleger i Norge, det vil si 5,6 prosent av alle overlegene, mangler norsk spesialistgodkjenning. De fleste av disse jobber innen psykiatri og indremedisin, skriver Aftenposten.

I psykiatrien finnes det bestemmelser og lovverk som krever spesialisering i psykiatri for å kunne vedta bruk av tvang overfor pasientene.

- Å være overlege er ikke ensbetydende med å være spesialist. Men selv om det ikke er bestemmelser eller forskrifter om at overleger i sykehus skal være spesialister, er det naturlig at man har det som hovedregel, sier president Torunn Janbu i Den Norsle Lægeforening til Tidsskrift for Den norske lægeforening.no.

Janbu mener det er sannsynlig at de fleste overleger som mangler spesialistgodkjenning bare har kort tid igjen til å få spesialistgodkjenningen.

Overlege og forsker Jon Sudbø ved Rikshoslitalet- Radiumhospotalet, som fabrikkerte pasienter og pasientdata, ble fast tilsatt som overlege ved Kreftklinikken i 2005 uten å ha spesialistgodkjenning i kreft, noe han hadde ført opp på sin CV at han hadde.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere