*Nettavisen* Nyheter.

3000 demonstrerte mot bomringen i Oslo

32.000 har underskrevet opprop:

DEMONSTRERER: Onsdag ettermiddag blir det demonstrasjoner mot Oslo kommunes bompenge-politikk. Foto: Montasje: Scanpix/Facebook

Rundt 3000 personer møtte opp til demonstrasjon mot de nye bomstasjonene i Oslo.

01.11.17 17:20

OSLO (Nettavisen): «Nå er det nok, nå er det nok!» ropte demonstrantene foran Oslo rådhus og foran Stortinget onsdag kveld. Politiet anslår at 3000 personer hadde møtt fram for å delta i demonstrasjonen mot nye bomstasjoner. Nettavisen snakket med to av de frammmøtte, Cecilie Sæterstøl fra Bygdøy og Andreas Tangberg fra Frogner:

- Det gjør meg ganske forbannet hvordan politikere og myndigheter har klart å vri ting de har lovet i mange år til å gjøre dette til en nesten kommunistisk hovedstad. Det ser ut som vi skal være både bilfrie og næringslivsfrie her i Oslo, sier Sæterstøl.

Selv bor hun på Bygdøy og frykter store kostnader med nye bomstasjoner.

- Nå blir det bompassering inn og ut, og i tillegg er postkontoret på Skøyen, så hvis jeg skal hente en pakke, koster det meg 150 kroner, sier hun.

- Jeg tror dene frustrasjonen vi ser her er et uttrykk for at folk har fått nok av alle de tiltakene som har kommet: bompenger, beboerparkering, bilfritt sentrum. Nå er det nok, tenker jeg, sier Tangberg og nevner prisen på beboerparkering - 3000 kroner - som eksempel.

- Nei til mer bompenger. Oppmøte på Rådhusplassen i Oslo 1. november kl 16:00. Møt opp om du er i mot bompenger!

Slik lød oppfordringen på FB-siden Demonstrasjon mot bomstasjoner.

- I morgen skjer det! Vi demonstrerer mot Oslos Kommune USOSIALE bilpolitik. Ta med bannere og møt opp ved Rådhuset kl.16.00, oppfordrer FB-siden «Protestere mot bomringer i Oslo og omegn».

Hittil har over 32.000 mennesker underskrevet på oppropet «Kutt prisen på bomringen i Oslo og omegn».

Klikk på bildet for å forstørre.

MOT ØKTE BOMPENGER: Elin Aspevik er blant dem som ofte pendler med bil gjennom Oslo, og som må betale dyrt for Oslo kommunes bompengepolitikk. Foto: (privat)

- Hver og en må stå opp for seg selv og det man mener, sier Elin Aspevik til RB. Hun er blant dem som vil demonstrere mot flere og dyrere bompenger i Oslo. Hun bor på Skedsmokorset og jobber på Lysaker. For henne går det vesentlig fortere å bruke bil til jobb.

Demonstrasjonen skjer på Rådhusplassen onsdag klokken 16.

Les også: Tusenvis varsler demonstrasjon mot bompenger

– Det er vanskelig å si hvor mange som kommer til å delta, men det er synd hvis folk ikke stiller i denne saken. Hvis man ikke møter opp og protesterer har det jo ingen effekt. Det er viktig å delta for å vise politikerne at man er imot, sier hun til Romerikes Blad.

Onsdag tok Aspevik buss og tog til jobben. Hun må da bytte tre ganger for å komme seg fra Skedsmokorset til arbeidsplassen på Lysaker.

Les også: Nye bomtakster har skapt ville tilstander i bilmarkedet

Klikk på bildet for å forstørre.

Elin Aspevik er en av dem som skal protestere mot bomringen i Oslo. Her er hun på forsiden av onsdagens Romerikes Blad. Foto: Faksimile: Rb.no

- I dag gikk alt på skinner og da brukte jeg 1 time og 15 minutter. Jeg bruker altså 2,5 timer på å pendle kollektivt, fremfor én time med bil, sier hun til Nettavisen.

Aspevik har bestilt el-bil som hun håper kommer i mars.

- Men så tar det vel ikke lang tid før også el-bil må betale bompenger, sier hun.

Les også: Fra 2019 blir det bombetaling både inn og UT av Oslo

Hun håper at Oslo kommune endrer sin strategi for å redusere forurensing.

- I dag er det mange som ikke klarer seg uten bil, de fleste har jo ikke bil for moro skyld, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag