OSLO (Nettavisen): «Nå er det nok, nå er det nok!» ropte demonstrantene foran Oslo rådhus og foran Stortinget onsdag kveld. Politiet anslår at 3000 personer hadde møtt fram for å delta i demonstrasjonen mot nye bomstasjoner. Nettavisen snakket med to av de frammmøtte, Cecilie Sæterstøl fra Bygdøy og Andreas Tangberg fra Frogner:

- Det gjør meg ganske forbannet hvordan politikere og myndigheter har klart å vri ting de har lovet i mange år til å gjøre dette til en nesten kommunistisk hovedstad. Det ser ut som vi skal være både bilfrie og næringslivsfrie her i Oslo, sier Sæterstøl.

Selv bor hun på Bygdøy og frykter store kostnader med nye bomstasjoner.

- Nå blir det bompassering inn og ut, og i tillegg er postkontoret på Skøyen, så hvis jeg skal hente en pakke, koster det meg 150 kroner, sier hun.

- Jeg tror dene frustrasjonen vi ser her er et uttrykk for at folk har fått nok av alle de tiltakene som har kommet: bompenger, beboerparkering, bilfritt sentrum. Nå er det nok, tenker jeg, sier Tangberg og nevner prisen på beboerparkering - 3000 kroner - som eksempel.

- Nei til mer bompenger. Oppmøte på Rådhusplassen i Oslo 1. november kl 16:00. Møt opp om du er i mot bompenger!

Slik lød oppfordringen på FB-siden Demonstrasjon mot bomstasjoner.

- I morgen skjer det! Vi demonstrerer mot Oslos Kommune USOSIALE bilpolitik. Ta med bannere og møt opp ved Rådhuset kl.16.00, oppfordrer FB-siden «Protestere mot bomringer i Oslo og omegn».

Hittil har over 32.000 mennesker underskrevet på oppropet «Kutt prisen på bomringen i Oslo og omegn».

- Hver og en må stå opp for seg selv og det man mener, sier Elin Aspevik til RB. Hun er blant dem som vil demonstrere mot flere og dyrere bompenger i Oslo. Hun bor på Skedsmokorset og jobber på Lysaker. For henne går det vesentlig fortere å bruke bil til jobb.

Demonstrasjonen skjer på Rådhusplassen onsdag klokken 16.

Les også: Tusenvis varsler demonstrasjon mot bompenger

– Det er vanskelig å si hvor mange som kommer til å delta, men det er synd hvis folk ikke stiller i denne saken. Hvis man ikke møter opp og protesterer har det jo ingen effekt. Det er viktig å delta for å vise politikerne at man er imot, sier hun til Romerikes Blad.

Onsdag tok Aspevik buss og tog til jobben. Hun må da bytte tre ganger for å komme seg fra Skedsmokorset til arbeidsplassen på Lysaker.

Les også: Nye bomtakster har skapt ville tilstander i bilmarkedet

- I dag gikk alt på skinner og da brukte jeg 1 time og 15 minutter. Jeg bruker altså 2,5 timer på å pendle kollektivt, fremfor én time med bil, sier hun til Nettavisen.

Aspevik har bestilt el-bil som hun håper kommer i mars.

- Men så tar det vel ikke lang tid før også el-bil må betale bompenger, sier hun.

Les også: Fra 2019 blir det bombetaling både inn og UT av Oslo

Hun håper at Oslo kommune endrer sin strategi for å redusere forurensing.

- I dag er det mange som ikke klarer seg uten bil, de fleste har jo ikke bil for moro skyld, sier hun.