RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

300.000 i bot for arbeidsulykke

Sist oppdatert:
Selskapet Byggservice AS har fått en bot på 300.000 kroner etter at en av de ansatte falt syv meter og omkom.

2. desember i fjor skulle 53-åringen sette opp sperring på et nybygg i forbindelse med en låve. Han og to andre sto i et stillas syv meter over bakken, og skulle plassere ut 80 kilo tunge takstoler manuelt. En av takstolene vippet rundt, slik at 53 år ingen mistet balansen og ble dyttet ned fra stillaset. Han døde av skadene.

Bonden hadde leid inn Kvinnherad-selskapet Byggservice AS for å foreta beregninger og tilrettelegge byggeprosjektet. Politiet har ilagt selskapet boten fordi de mener det ikke var tatt tilstrekkelige forholdsregler, blant annet skulle utplasseringen av takstoler ha vært sikret med løfteanretninger som kunne holdt dem på plass under monteringen, skriver Haugesunds Avis.

Påtalemyndigheten mener også at selskapet gjennomførte oppdraget uten å ha foretatt en forsvarlig risikovurdering, og retningslinjer for hvordan det skulle utføres uten fare for personskader.

Byggservice AS har ikke vedtatt forelegget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere