Gå til sidens hovedinnhold

31-årig asylsøker fra Sør-Sudan pågrepet etter trippeldrapene

Mannen som er siktet for trippeldrapet på Valdresekspressen, er asylsøker, bekrefter politiet.

Mannen fra Sør-Sudan er født i 1982. Han er ifølge Sogn og Fjordane politidistrikt asylsøker og bosatt i Øvre Årdal, men det er ikke klart om han er bosatt på asylmottaket der, skriver Aftenposten.

Årdal mottakssenter åpnet i august i år. Dette er et desentralisert asylmottak med rundt 150 plasser og består av boliger plassert i ordinære boligområder på Årdalstangen og i Øvre Årdal.

Mottaket tilhører Hero Norge. Flere av selskapets ansatte var mandag kveld på vei til Årdal, blant dem regionsjef for Vestlandet Bente L. Dalåker og assisterende direktør Tor Brekke.

- Det er viktig for oss å forstå hva som har skjedd. Vi frykter at personen var bosatt hos oss, men kan ikke bekrefte det foreløpig, sier Brekke.

Han forklarer at alle asylsøkere som bosettes på mottak, gjennomgår helsesjekk ved ankomst til landet. Deretter er det kommunale helseapparatet som har ansvar for personer som trenger behandling.

Sogn Avis skrev i september at mottaket har 151 asylsøkere fordelt på tolv nasjonaliteter. Septembertallene viste at det da var 101 menn, 41 kvinner og ni barn bosatt der. Blant asylsøkerne var flere fra Sør-Sudan.

Pågrepet av brannmenn
31-åringen er siktet for å ha drept en kvinne (19), en norsk mann i 50-årene og en svenske i 50-årene etter å ha kapret enn buss mandag.

Han ble pågrepet av brannvesenet etter å ha kapret en buss på RV 53 mellom Årdal og Tyin mandag kveld.

- Nå er den antatte gjerningsmannen fraktet til Bergen?

- Ja, han er sendt til Haukeland. Jeg har ingen opplysninger om hvor skadet han er, sier politiadvokat Ragnhild Skår ved Sogn og Fjordane politidistrikt.

Etter det BA kjenner til skal han ha kuttskader.

- Har han fått oppnevnt forsvarer?

- Det har jeg ingen opplysninger om ennå.

Etter det BA vet vil mannen bli på Haukeland hvis han har store skader, bli satt i varetekt i Bergen dersom forholdene tillater det, eller bli sendt til Sandviken dersom han trenger psykisk helsehjelp.

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger