RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(TV 2)

33,5 mill. til jernring rundt Nokas-rettssak

Sist oppdatert:
Nokas-saken har til nå kostet skattebetalerne over 124 millioner kroner. Nå vil regjeringen bevilge ytterligere 33,5 millioner kroner til en jernring rundt rettssaken.

I dag, en måned før Nokas-saken starter, er menighetshuset Kristen tjeneste i Stavanger i ferd med å bli en festning. Gjerder, porter, sikkerhetskontroller, skyteposter, containere foran vinduene settes opp sammen med brakker til politiet og et pressesenter.

Tre ganger utbyttet
Det omfattende sikkerhetsopplegget er ikke gratis.

Derfor foreslår regjeringen å bevilge ytterligere 33,5 millioner kroner til videre etterforskning og gjennomføring av rettssaken. Får den Stortinget med på ekstra-beløpet har Stavanger-ranet kostet norske skattebetalere tre ganger så mye som gigantutbyttet ranerne fikk med seg.

- Det er justisdepartementet og regjeringens forslag å sikre at politi og domstol får fullføre sitt arbeid slik at saken får gå sin gang, sier justisminister Odd Einar Dørum til TV 2 Nyhetene.

- Det er mye penger det er snakk om?

- Ja, det er mye penger, men Nokas-ranet representerer, slik jeg ser det, et tidsskifte i Norge. Det er nødvendig å gjøre det klart at saken skal fullføres. Vi har lovt å følge den i mål - og det er det vi gjør nå, sier Dørum.

Politiet skal ikke nøle
Han peker på at det er lagt ned en intens jobb fra politi og påtalemyndighet, og at det derfor er «viktig med handlingsrom».

- Halvparten av pengene går til domstolen for at sikkerheten skal bli god og for at politiet får gjort jobben sin under rettssaken, sier Dørum.

- Er de ikke for mye penger?

- Nei, jeg tror folk er opptatt av at politiet ikke skal nøle, og at saken skal frem til en domstol.

13 personer er tiltalt i saken. Den antatte hovedmannen, David Toska, er den eneste som har tilstått selve ranet. Med den siste ekstrabevillingen har det kostet staten Norge svimlende 157, 5 millioner kroner å få de 13 på tiltalebenken. Det er mer enn tre ganger så mye som selve ransutbyttet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere