*Nettavisen* Nyheter.

34-åring døde etter opphold i glattcelle i Bergen

Mann ble funnet bevisstløs i glattcelle på politihuset. (Foto: Sebastian Holsen/Bergensavisen)

Mannen som ble funnet livløs på ei glattcelle i Bergen tidligere denne uka, er død.

04.07.15 14:47

(BA.NO): – Saken fikk det verst tenkelige utfallet. Det er dypt tragisk og våre tanker går til hans familie, sier Ellen Eikeset Mjøs, leder for Spesialenheten på Vestlandet, til BA.

Spesialenheten ble varslet om dødsfallet lørdag cirka 09.30, opplyser hun.

Syv er avhørt

Spesialenheten har foretatt en lang rekke etterforskningskritt, og har blant annet avhørt tjenestemennene som har vært i kontakt med den innsatte.

– Syv personer er avhørt. Vi har innhentet og gjennomgått opptak fra overvåking fra hele oppholdet, inkludert opphold på celle.

– Det betyr at vi har et godt bilde på situasjonen. I tillegg har vi innhentet politiets logger vedrørende kontakten politiet har hatt med mannen. Vi har god oversikt og vitneforklaringer har vært opplysende, sier hun.

Mannens familie er varslet om dødsfallet.

Skadet seg selv

Operasjonsleder Morten Kronen i Hordaland politidistrikt bekrefter overfor BA de samme opplysningene.

Mannen ble onsdag klokken 18.17 funnet livløs i arresten i kjelleren på politihuset i Bergen sentrum. Det ble startet livreddende førstehjelp på stedet, før han ble fraktet til Haukeland universitetssjukehus med ambulanse.

Politiet opplyste onsdag at mannen hadde skadet seg selv før han ble funnet livløs.

Mannen ble satt i arresten ved 12-tiden samme dag, mistenkt for flere volds- og vinningsforhold. Det er ikke kjent hvor lenge mannen var livløs, men politiet opplyser at det føres regelmessig tilsyn med de innsatte i arresten.

– Dette er det verste som kan skje og en stor belastning for alle som jobber i arresten. Vi krysser fingrene for at dette skal gå bra, sa Kari Kjellstad, fungerende leder for Fellesoperativ enhet ved Hordaland politidistrikt til BA før helgen.

Nå viser det seg at livet ikke sto til å redde.

Det var BT som først meldte om saken.

Les flere saker fra Bergensavisen her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.