RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kunnskapsminister Jan Tore Sanner åpner Norges realfagsgymnas.
Kunnskapsminister Jan Tore Sanner åpner Norges realfagsgymnas. Foto: Vibeke Fængsrud
Sist oppdatert:
Mandag åpnet Norges realfagsgymnas dørene som Norges aller første videregående skole som rendyrker realfagene slik Norges toppidrettsgymnas rendyrker idretten.

For syv år siden begynte Roger Elstad, gründer av NTG (Norges toppidrettsgymnas) arbeidet med å skape et liknende konsept for dem som elsker realfagene. Idéen kom fra en kommentar fra Kristin Skogen Lund, der hun sa noe i retning av «hvofor er det slik i Norge at vi dyrker idrett men ikke realfagene når landets fremtid bygges på det?»

De første 2-3 årene var jeg, sammen med Tiril Elstad (Rogers barnebarn) med i arbeidsgruppen for å utvikle konseptet til NRG. Hva skulle skolen inneholde? Hvordan skulle den være bygget opp? Hvordan få dette til å stemme med kravene fra lovverket? Hvordan skulle vi bygge en skole som på best mulig måte lot elevene med spesiell interesse for realfag få dyrke sin interesse og utvikle seg i det tempoet de ønsket? Det var fantastisk gøy å være med på denne prosessen!

Resultatet etter dette arbeidet, og bearbeiding av dette arbeidet, er den videregående skolen som nå tar imot sitt første kull.

Hva gjør NRG annerledes? 

  • Leksefri heldagsskole. Elevene har leksetid på skolen, med lærere tilstede
  • Små klasser med tettere oppfølging. Lærere blir frigjort fra mye administrativt arbeid, slik at mer tid går til elevene og oppfølging 
  • Ekstratid. Elevene har 10 t/uke mer enn på vanlig videregående skole
  • Dybdelæring med fokus på realfag og obligatorisk matematikk for alle
  • Mentorprogram i samarbeid med næringsliv og forskningsinstitusjoner
  • Struktur og kvalitet, med fastsatte planer og kontinuerlig tilbakemelding, er det lettere for lærere og elever å vite hva som forventes og planlegge tiden sin. 
  • Kurs i studieteknikk, hukommelsestrening, obligatorisk rådgivning, CV-workshops, bedriftsbesøk m.m.

Denne skolehverdagen legger tilrette for at elevene får mer tid til fagene, mer tid sammen med lærerne og bli mer forberedt for det livet som venter dem i studietiden og arbeidslivet. Kult å se at vi nå har en skole som virkelig satser på realfagene! 

Åpningen var spekket med celebre gjester fra næringslivet, til stede var kunnskapsminister Jan Tore Sanner, ordfører Bærum kommune Lisbeth Hammer Krogh, arbeidslivsdirektør i NHO Nina Melsom, president i NITO Trond Markussen, generalsekretær i TEKNA Iva Horneland Kristensen, adm. dir. HP Norge Werner Hølleland og en flere andre som har bidratt til at NRG åpner. 

Jeg gleder meg til fortsettelse, dette er aldeles storartet!

Følg meg gjerne på Instagram: mattedama og facebook: Mattedama facebook: House of math

Gründer Roger Elstad ønsker alle velkommen til åpningen av NRG.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere