RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

35-åring dømt til seks års fengsel for vold

En 35 år gammel mann fra Os i Hordaland ble fredag dømt til seks års fengsel for volden han påførte kameraten. Han må også betale 150.000 kroner i oppreisning til de etterlatte.

– Dommen er fullt ut i tråd med vår påstand. Vi er tilfreds med at retten deler påtalemyndighetens syn på straffansvaret for dødsfølgen og den utmålte straffen, sier aktor Elisabeth Deinboll ved Hordaland statsadvokatembeter til Bergens Tidende.

Dommen i Nordhordland tingrett var enstemmig og gjelder legemsbeskadigelse med døden til følge.

Det fremgår at i dommen at 35-åringen banket opp sin kamerat gjennom mange år utenfor Amfi Os 10. mai i fjor. De to voldshendelsene varte til sammen mellom halvannet og to minutter, ifølge overvåkingsbilder som ble fremlagt for retten.

Mannens forsvarer Brynjar Meling sa i sin prosedyre at hans klient ikke kan dømmes for at kameraten døde seks dager etter voldsepisodene. Han mente avdøde ikke gjorde nok for å begrense skaden. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere