RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

35 har klagd inn NRKs nye distriktssendinger til Kringkastingsrådet

NRK Marienlyst
NRK Marienlyst Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)
Sist oppdatert:
NRK har lagt om distriktsnyhetene fra to lange til tre korte sendinger. Det høster klager og blir trolig tatt opp i Kringkastingsrådet og Stortinget.

– Uakseptabel er den latterlige reduksjonen av sendetid av lokale nyheter på NRK! Dette blir min sak i Kringkastingsrådet. Mulig jeg har forgjeves håp, men kamp skal det bli!, skrev Trude Drevland, som er tidligere Bergens-ordfører og ferskt medlem av Kringkastingsrådet på sin Facebook-side torsdag, ifølge Journalisten.

Tidligere var NRKs distriktssendinger to bolker på til sammen 20 minutter. Nå er de redusert til tre bolker på fem minutter hver.

Les også kommentaren: Ynkelig tilbud fra NRK

Drevland oppfordrer flere til å klage til Kringkastingsrådet, og ifølge Journalisten har de mottatt 35 klager, slik at tema kanskje skal opp på møtet i mars.

Saken blir også et tema i Stortinget. Senterpartiets kulturpolitiske talsperson Åslaug Sem-Jacobsen har stilt et spørretimespørsmål til kulturministeren om hun mener omleggingen ivaretar NRKs allmennkringkastingsoppdrag.

I Dagsnytt 18 torsdag forsvarte distriktsdirektør Grethe Gynnild Johnsen omleggingen med at seerne har flyttet seg til senere på kvelden, og at de skal få en oppdatering før de nasjonale sendingene klokken 21 og 23.

Les også: NRK har fått 373 klager på «nazifisk»-kommentar om Christian Tybring-Gjedde

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere