Gå til sidens hovedinnhold

37 bilister rett i fellen

Bergensere måtte ut med 155.000 kroner for å kjøre feil vei.

(iBergen.no) Staten tjente svært gode penger på bilistene som kjørte mot skiltingen i Kaigaten i går, i en allerede trøblete by å kjøre i.

Det har lenge vært et stort køproblem i Kaigaten bak busstasjonen i Bergen.. Dette har spesielt rammet kollektivtrafikken hardt og i desember ble gaten stengt for allmenn trafikk.

Frem til i går har politiet brukt svært mange timer for å gjøre folk oppmerksom på at en ikke lengre kan bruke gaten. At gaten også er stengt har i tillegg blitt godt opplyst i media. I går var det ikke lengre snille onkel politi som var ute.

155.400 til statskassen
iBergen.no overvar det første kvarteret av kontrollen i går ettermiddag. Og det tok ikke mer en ett minutt før den første bilen var vinket inn. Så rant det bare på. Noen minutter senere hadde alle de seks betjentene hendene fulle med å skrive ut forelegg og mange heldige bilister kunne passere uten å bli stoppet. Om de klarte å passere. For de ble nesten full stopp i trafikken da politiet stoppet bilene som kjørte mot skiltingen.

- Vi stod der bare knapt halvannen time og stoppet 37 bilister. Litt overraskende høyt og ganske nedslående tall, sier politiførstebetjent ved trafikkavsnittet på Sentrum politistasjon, Jens Kleppe.

- Så du ikke skiltet der borte?
- Jeg kommer fra Jølster og er nesten aldri i Bergen. Skulle til Bergen Parkeringsselskap som ligger rett her. Ble den dyreste turen jeg noen sinne har hatt, sa en av de mange svært furtne bilistene som ble 4200 kroner fattigere. Spesielt yrkessjåførene var sure og mente det burde være unntak for dem i denne gaten.

Ingen unnskylding
Kleppe forteller at det var mange unnskyldninger ute og gikk i går. Noen hadde kjørt for nært bussen fra Kaigaten og så ikke skiltet i krysset Strømgaten Kaigaten. Noen hadde ikke sett skiltet i det hele tatt og tatt og siger i sitt vante mønster.

- Men det er egentlig ikke en unnskyldning. Du skal løfte blikket når du kjører - det står påbudtskilt og forbudsskilt fra alle gatene om at en ikke kan svinge inn bak busstasjonen. Så det burde egentlig ikke ha vært nødvendig å kontrollere dette på denne måten, sier Kleppe som varsler nye kontroller på stående fot.

Egentlig er det vel ikke så rart at folk ikke kommer seg frem i denne byen. For det bygges og stenges gater nesten ukentlig. Til og med ordfører Herman Friele sliter med å komme seg frem på lovlig vis.

Reklame

Black Week: 10 superkupp du bør sjekke ut