RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

38 år gammel kvinne døde etter jordras på Osterøy

JORDRAS: Jordraset ødela en bolig på Osterøy i Hordaland.
JORDRAS: Jordraset ødela en bolig på Osterøy i Hordaland. (BA)
Sist oppdatert:
Det var 38 år gamle Kristine Anette Andersen som døde av skadene hun pådro seg da et jordras braste inn i et bolighus på Osterøy i Hordaland torsdag morgen.

Det var 38 år gamle Kristine Anette Andersen som døde av skadene hun pådro seg da et jordras braste inn i et bolighus på Osterøy i Hordaland torsdag morgen.

Kvinnen ble fraktet til sykehus etter raset, som politiet først meldte om rundt klokka 6.45.

Politiet gikk torsdag ettermiddag ut med kvinnens navn i samråd med hennes familie. Det bodde sju personer i huset, to vokse og fem barn ifølge Bergens Tidende.

– Deler av raset har gått gjennom huset. Det ligger i en rimelig bratt skråning, og er truffet av jord og stein, sier vaktkommandør Håkon Myking ved 110-sentralen til avisen.

Innsatsleder Dag Olav Sætre opplyser til Bygdanytt at to geologer nå er på plass for å vurdere rasfaren.

– Det er uoversiktlig her akkurat nå, og vi frykter at det kan komme flere ras, sier Sætre.

OMKOM: Kristine Anette Andersen.

Flere evakuerte

Etter et møte på kommunehuset torsdag ettermiddag, ble det besluttet å opprettholde evakueringen av åtte hus i området.

Totalt ble 18 husstander evakuert fra området etter raset, og 35 personer ble ivaretatt på et senter for evakuerte som ble opprettet på en skole i nærheten.

Politiet i Hordaland opplyser at kommunen sørger for oppfølging av beboerne i disse husene når det gjelder overnatting og eventuelt uthenting av eiendeler og lignende. Kommunen overtar nå ansvaret for situasjonen såframt det ikke oppstår nye hendelser i området.

– Sivilforsvaret overtar vakthold i kveld og natt. Politiet blir på stedet til Sivilforsvaret er på plass og kan overta.

Kraftig uvær

De siste dagene har det regnet kraftig på Vestlandet, og NVE har sendt ut jordskredvarsel i gul kategori for Vestlandet.

I tillegg er det sendt ut flomvarsel i oransje kategori i indre strøk av Hordaland og Rogaland på grunn av regn og snøsmelting. Skalaen for varsling har fire kategorier: grønt (1), gult (2), oransje (3) og rødt (4), hvor rødt er det mest alvorlige.

Begge varslene er gyldig fram til fredag klokka 7.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere