*Nettavisen* Nyheter.

38-åring pågrepet for trippeldrap

Foto: Bertinussen, Rune S. (SCANPIX)

En 38 år gammel mann er pågrepet og siktet etter at tre personer ble funnet drept i Tromsø.

23.03.09 09:19

De tre drepte ble funnet i en bolig i et villastrøk i bydelen Tomasjord i Tromsdalen i Tromsø. Mannen som nå er siktet for trippeldrap bodde i huset. 38-åringen er opprinnelig fra Finnmark og kom til Tromsø for cirka et år siden.

Var leieboer
Politistasjonssjef Kurt Pettersen sier til Nettavisen at flere personer hadde bostedsadresse i huset. Nordlys melder at 38-åringen var leieboer i huset og bodde i husets sokkelleilighet, men at det ikke var i denne delen av huset de tre ble funnet.

Seint søndag kveld opplyser Pettersen til aftenposten.no at politiet har funnet det de tror er drapsvåpenet. Han vil ikke si noe om hvor våpenet ble funnet eller hva slags våpen det dreier seg om. Det han kan opplyse er at det ikke er et skytevåpen.

Ulf E. Hansen, forsvareren til den trippeldrapssiktede, sier at 38-åringen er for syk til å bli avhørt.

- Det er enighet om om at det ikke vil være aktuelt med avhør søndag kveld, sier Hansen.

Innrømmet drap på legevakten
38-åringen ble først hentet av politiet søndag ettermiddag etter å ha gått rundt i villastrøket og ropt og skreket. Mannen, som framsto som psykisk ustabil, hadde da kuttskader i hånden og ble derfor kjørt til legevakten. Der fortalte han at han hadde tatt tre personer av dage. Da politiet rykket ut til huset, fant de tre døde personer, alle voksne.

- Foreløpig ser det ut som om de tre som er tatt av dage er to kvinner og en mann. Vi har ingen opplysninger om alder og kan derfor ikke si noe om det, uttalte politimester Truls Fyhn på en pressekonferanse på politihuset i Tromsø søndag kveld.

Har du tips eller bilder i saken?
SMS/MMS til 1930
E-post til tips@nettavisen.no

Ring 21006010.

Les mer om saken i Nordlys

Politiet kunne søndag kveld ikke si noe om identiteten til de drepte eller hvilken relasjon de eventuelt har til hverandre. Trolig dreier det seg om en kniv eller et annet stikkvåpen.

Politimesteren opplyste at var mye blod på drapsstedet under en pressekonferanse søndag kveld.

- Rettsmedisinerne og åstedsgranskerne har en usedvanlig stor jobb å gjøre, uttalte han.

Klokka 22.40 søndag var de tre drepte ennå ikke identifisert, skriver iTromsø.

Politiet i Tromsø etterforsker foreløpig drapssaken uten bistand fra Kripos.

Vet ikke når drapene skjedde
Politiet vet foreløpig ikke når eller hvordan de tre er tatt av dage.

- Vi vet ikke på hvilken måte de ble tatt av dage. Det behøver ikke nødvendigvis å ha skjedd i dag. Det er en av de tingene vi nå undersøker, sier Fyhn.

Tidligere domfelt
Politiet i Tromsø har én gang tidligere hatt befatning med mannen som nå er mistenkt for trippeldrap. Det var i forbindelse med en transport til Åsgård sykehus, som tar i mot pasienter med psykiske lidelser. Mannen er tidligere domfelt, men ikke i Norge, ifølge TV 2.

Ble hentet klokka 15.30
- Operasjonssentralen fikk melding om en mann som gikk rundt og ropte og skrek og virket psykisk ustabil i Tromsdalen i 15.30-tiden, sier Fyhn.

En patrulje kom til stede, og mannen ble brakt til legevakt med et sår i hånden. Under oppholdet på legevakten fortalte mannen at han hadde tatt livet av tre personer i et hus i Tromsdalen.

Politiet rykket ut til den aktuelle adressen, der tre personer ble funnet døde.

Skal avhøres
- Personen som nå er pågrepet er siktet for drap, sa Fyhn på pressekonferansen.

- Mannen er egentlig hjemmehørende i Finnmark, men har bodd på denne adressen i Tromsdalen siden i fjor høst, sier politimesteren.

Advokat Ulf E. Hansen er oppnevnt som forsvarer for mannen.

- Jeg drar til politihuset så snart det er mulig å få til en konferanse med ham, sier Hansen til Nettavisen litt før klokka 20 søndag kveld.

1763

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.