RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

38-åring ranssiktet

Sist oppdatert:
En 38 år gammel mann er siktet for grovt ran mot Norsk Kontantservice i Stavanger 5. april. Politiet vurderer å gå ut med navn og bilde.

- På bakgrunn av etterforskningen i saken, har vi valgt å sikte personen for grovt ran eller medvirkning til grovt ran, sier politiadvokat Pål Jæger-Pedersen til TV 2-Nyhetene.

Mannen leide bolig på Roaldsøy fra 21. desember til like før ranet, og ble observert nær Domkirkeplassen minutter før ransalarmen gikk.

38-åringen, som er fra Østlandet, skal være en av fire menn som ble etterlyst internt av politiet rett etter ranet. Han er tidligere dømt for grovt ran.

Til tross for at han er mester i å skifte utseende ved hjelp av sminke og parykker, har han et karakteristisk utseende som gjør ham lett gjenkjennelig, skriver Stavanger Aftenblad.

Vurderer å gå ut med bilde
Den siktede er foreløpig ikke pågrepet, og politiet vurderer nå om de skal gå ut med navn og bilde.

- Men foreløpig ønsker vi ikke å gjøre det, sier Jæger-Pedersen.

Politiet har informert advokat Morten Furuholmen om siktelsen.

- Politiet har ringt meg. Jeg ble informert fordi jeg var forsvareren hans i en sak for lenge siden, sier advokat Morten Furuholmen til Stavanger Aftenblads nettutgave.

Furuholmen sier at han ikke har vært i kontakt med klienten sin på lenge. Utover dette vil han ikke kommentere saken.

Sju siktet
I alt sju personer er nå siktet for grovt ran eller medvirkning til grovt ran i forbindelse med drapsranet 5. april. To personer sitter varetektsfengslet i Sverige. Den tredje svenske statsborgeren som ble pågrepet samtidig, er fremdeles siktet men er løslatt fra varetekt. I tillegg er en svensk statsborger etterlyst og siktet i Sverige.

To nordmenn sitter varetektsfengslet i Stavanger. En av dem er fengslet i fire uker, mens den 29 år gamle eieren av Spy Shop har påkjært kjennelsen til Gulating lagmannsrett. Spy Shop selger utstyr for blant annet overvåking og avlytting.

Politiet utelukker ikke flere pågripelser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere