RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Bertinussen, Rune S. (SCANPIX)

38-åringen erkjenner trippeldrapet

Sist oppdatert:
Godtok også varetektsfengsling.

38-åringen som er siktet for trippeldrapet i Tromsø, ble tirsdag varetektsfengslet i åtte uker. Han opplyste at han erkjente å ha begått drapene. Han uttalte at han samtykket til 8 ukers varetektsfengsling. Det opplyser politiet i en pressemelding.

Les også: Drapssiktet var falsk inspektør

Siktede avga ikke noen forklaring under rettsmøtet. Det vil i morgen bli vurdert om han er i stand til å avgi forklaring til politiet. Under fengslingsmøtet forholdt han seg rolig.

Varetekt på institusjon
Siktede vil under varetekten oppholde seg i helseinstitusjon så lenge hans helsetilstand tilsier dette.

- Vi vurderte det sånn at mannen ikke var i stand til å gi et gyldig samtykke på spørsmålet om varetektsfengsling, og ba ham derfor heller ikke om å ta stilling til det, sier politiadvokat Elin Norgård Strand i Troms politidistrikt til NTB.

Hun forteller at 38-åringens forsvarer, advokat Ulf E. Hansen, var til stede under fengslingsmøtet, hvor vilkårene for varetektsfengsling ble prøvet.

Forsettlig drap
Den trippeldrapssiktede er innlagt på Universitetssykehuset Nord-Norge HF – psykiatrisk avdeling. Han har vært så psykisk syk at det er uvisst når politiet kan gjennomføre avhør. Drapsofferet Linda Anett Hansen (35) var gravid i femte måned da hun ble drept med kniv sist søndag. Politiadvokaten sier det blir en juridisk avveining om dette skal få betydning for siktelsen.

- Foreløpig er 38-åringen siktet for forsettlig drap på tre personer. Jeg kan ikke utelukke at siktelsen kan bli utvidet etter hvert, sier Norgård Strand til NTB.

Tromsø-politiet fortsatte etterforskningen tirsdag med flere vitneavhør og tekniske undersøkelser. Resultatene av de foreløpige obduksjonsrapportene skal være klare i løpet av tirsdag eller onsdag.

Ikke oppsagt
Politiet avviser at siktedes leieforhold var oppsagt, slik det har vært hevdet i media tirsdag.

«Ragna Christensen skal derimot ha overtatt Ole-Roger Olsens forrige leilighet i et borettslag i Tromsø. Det er ingen opplysninger som tyder på at hun skulle overta leiligheten i sokkelen i Tomasjordveien. Politiet anser dermed ikke dette som et sannsynlig motiv for drapene», skriver politiet i en pressemelding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere