Gå til sidens hovedinnhold

39 leiligheter evakuert etter brann i boligblokk på Rykkinn

Minst fire leiligheter er ubeboelige etter en brann i en blokk på Rykkinn i Bærum lørdag morgen. Beboere i 39 leiligheter måtte evakueres. Ingen ble skadd.

– De må regnes som totalskadd, i alle fall leiligheten hvor brannen startet. Per nå er minst fire leiligheter i øverste etasje ubeboelige, sier utrykningsleder Knut Erik Villadsen til Budstikka.

– Flammene sto ut av terrassen og mot taket da vi kom fram, legger han til.

Til sammen 58 beboere ble evakuert.

Raskt slokket

Meldingen om brannen kom inn til brannvesenet klokken 6.04. En halv time senere opplyste brannvesenet at brannen var slokket.

Røykdykkere tok seg da inn i bygget.

Politiet opplyser at det er for tidlig å si noe om brannårsaken. Kriminalteknikere skal gjøre undersøkelse på brannstedet.

En av beboerne forteller om kaotiske minutter etter at brannen ble oppdaget og naboer ble varslet.

– Folk ble jo vekket midt på natta med en dramatisk beskjed. Noen av dem som bor i første og andre etasje, hoppet fra balkongene sine og ned på gresset, sier Ahmed Zomlot til avisen.

Brann for ti år siden

For ti år siden begynte det å brenne på verandaen i en av naboblokkene til den som brant lørdag. Hele blokka ble totalskadd og fem personer ble kjørt til legevakt for sjekk.

Brannsjef Anne Hjort i Asker og Bærum brann og redning mente da at takkonstruksjonen hadde mye av skylden for at brannen ble så omfattende.