RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

391 syke barn tilbys rønne

Sist oppdatert:
391 psykisk syke barn står på venteliste i Rogaland. Det eneste myndighetene har å tilby dem, er et soppskadet hus med plass til seks senger.

Det gamle huset skulle vært revet i 1994, men helsemyndighetene har ennå ikke funnet penger til det nye, planlagte senteret for barne- og ungdomspsykiatri (BUP) i Stavanger, skriver Dagbladet. Imens står 391 psykisk syke barn og unge på venteliste. 20 har ventet i over ett år på å bli utredet og behandlet i Stavanger, noe som er en rekord ingen andre helseregioner er i nærheten av å slå.

Avdelingsdirektør ved BUP, Gro Christensen Peck, sier til avisen at nybygget og 15-16 nye stillinger hun er lovet, ville fjernet problemet.

Inntil videre behandles psykisk syke barn og unge i seks ulike bygninger. Den 35 år gamle hovedbygningen preges av taklekkasjer og fuktskader, og mugglukten i et av kontorene er så sterk at det ikke kan brukes. Arbeidstilsynet har påpekt flere mangler, og ofte må ansatte jobbe andre steder på grunn av det dårlige inneklimaet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere