RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

4-åring nær kvalt i barnepark

Sist oppdatert:
En fire år gammel jente ble nær kvalt da hun ble hengende etter hodet i en barnepark i Bergen onsdag.

Tre ambulanser og et legehelikopter rykket ut til Steinsvik barnepark i Ytrebygda ved 14-tiden.

Fortsatt kritisk
- Tilstanden til jenta er kritisk og ustabil, sier Geir André Bakke ved informasjonsavdelingen på Haukeland sykehus til TV 2 Nettavisen onsdag kveld. Hun har kvelningsskader og får nå intensiv behandling, ifølge en pressemelding fra sykehuset.

Klokken 22.45 er tilstanden fortsatt kritisk for jenta. Det var barna som oppdaget 4-åringen og fikk varslet de voksne i barneparken.

De voksne personene og de to sykepleiere som tilfeldigvis var i barnehagen, fikk kontroll over situasjonen før hjelpemannskapene kom frem.

- Vi skjønner ikke hvordan jenta er kommet i klem på den måten, sier leder av lekeparken, Birgit Erdmann til iBergen.no.

River lekehus
- Vi har bygd lekehuset selv etter forskriftene, men vi kommer bare til å rive det ned nå. Vi kan selvsagt ikke ha et hus som er farlig for barna, sier den sjokkerte barneparklederen som ikke var til stede da ulykken skjedde.

Jentas mor og en av de andre ansatte i parken, som er sykepleier, foretok førstehjelp sammen med en annen sykepleier som kom til stedet.

- Jenta gråt og ville ikke inn i ambulansen da den kom, forteller Erdmann.

Jenta var hentet ut av lekehuset da ambulansemannskapene kom frem. Hun pustet selv og virket ikke alvorlig skadd da hun ble lagt inn i en av ambulansene, men da hun kom til sykehuset var det klart at hun var alvorlig skadet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere