40-åring kjøpte angrepiller og graviditetstest til 14-åring

Foto: Tidens Krav (Tidens Krav)

Nordmøringen reiste til Oslo sammen med henne og overnattet på hotell.

03.10.12 15:25

I tingretten nektet nordmøringen – som er i 40-årene – for at han hadde hatt sex med en 14 år gammel jente. En drøy uke før ankesaken startet, la han kortene på bordet, skriver Tidens Krav.

Nordmøre tingrett dømte i februar mannen til fengsel i ett år og to måneder for seksuell omgang med barn under 16 år.

I retten vedgikk nordmøringen at jenta overnattet hos ham flere ganger, at han kjøpte angrepiller og graviditetstest til henne, og at han reiste til Oslo sammen med henne og overnattet på hotell.

Nordmøringen erkjente også at han brøt besøksforbud etter at han slapp ut fra varetekt. Men han nektet for at det hadde vært noe seksuelt i forholdet.

Erkjente skyld
Et par uker etter at dommen falt, anket mannen både skyldspørsmål og straffutmåling til lagmannsretten.

- Han føler seg dømt på indisier, at retten ikke har latt all fornuftig tvil komme tiltalte til gode, sa mannens forsvarer, advokat John Marius Dybvik etter dommen i tingretten.

20. september, en drøy uke før ankesaken skulle starte i lagmannsretten, meddelte Dybvik i et skriv til Frostating lagmannsrett at klienten hans trakk anken over bevisbedømmelsen, men at han fastholdt anken over straffutmålingen.

Under ankesaken i lagmannsretten 28. september, erkjente nordmøringen å ha hatt seksuell omgang med jenta.

Belastning
- Den prosessøkonomiske besparelsen som er oppnådd ved en så sen erkjennelse, er betydelig mindre enn om tilståelsen hadde kommet på et tidlig stadium i etterforskningen. Det samme gjelder med hensyn til den belastning fornærmede har vært utsatt for. Den lettelse erkjennelsen nå kan medføre for henne, må være liten i forhold til virkningen av en erkjennelse avgitt i etterforskningens startfase, heter det i dommen.

Lagmannsretten fant, med unntak av den sene tilståelsen, ingen formildende omstendigheter, og fulgte aktors påstand om fengsel i ett år.

Les flere saker fra Tidens Krav

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.