*Nettavisen* Nyheter.

40 krigsforbrytere løs i Norge

Foto: Arne Lutro, TV 2 Nettavisen

Omlag 40 selverklærte krigsforbrytere som kom til Norge som asylsøkere, går løs uten at politiet har hatt ressuser til å avhøre dem.

29.03.05 06:40

Asylsøkerne har selv fortalt om sine grove forbrytelser til norske myndigheter. Bare i år fikk Oslo-politiet åtte nye saker i denne kategorien.

- Drap og tortur
- En stor del av disse sakene dreier seg om drap, tortur, voldtekt og attentat. Alt er alvorlig kriminalitet. Den som kommer til Norge, og sier at han har nasket, kommer ikke på disse listene, sier politiinspektør Terje Kristiansen ved Oslo politidistrikt til VG.

Oslo-politiet har i mer enn ett år hatt ansvaret for å etterforske alvorlig kriminalitet begått av utenlandske borgere som nå befinner seg i Norge. Men på grunn av ressursmangel har ingen av sakene ført til tiltale - snaut nok avhør.

Balkan
Fra 1. april overtar Nye Kripos saksmappen fra Oslo politidistrikt. De inneholder en detaljert oversikt over hva drøyt 40 personer påstår å ha gjort i hjemlandet. Den største gruppen er fra Balkan, fulgt av Afrika, Kaukasus og Afghanistan.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.