40 pågrepet i narkoaksjon

Politiet vil knekke ryggen på narkotikamiljøet i Bodø.

Politiet i Bodø aksjonerer tirsdag mot narkotikamiljøet i Bodø sentrum og i byens forsteder. 40 personer er så langt pågrepet, og narkotika, tyvegods og våpen er beslaglagt.

Militærpolitiet deltar
- Vi rykker ut mot en lang rekke adresser der vi har skaffet ransakelsesordre. Jeg vil ikke kommenter hvor mange adresser dette dreier seg om, men det kan være vi må holde på en god stund før vi er ferdige, sier konstituert politimester Svein Sørmo i Bodø til Nettavisen.

Aksjonen ble startet tirsdag klokken 15.30 og kommer til å foregå utover kvelden og natten. Om lag 70 mannskaper fra politi, tollvesen, militærpoliti og Barnevernet deltar i den omfattende aksjonen.

- Mannskapet fra militærpolitiet benyttes ved aksjoner på militært område. Jeg vil ikke kommentere hvorvidt dette er gjennomført, sier Sørmo.

Uten dramatikk
Ingen av de pågrepne er mindreårige. Personell fra Barnevernet er benyttet i tilfeller der de pågrepne etterlater seg barn alene hjemme.

Pågripelsene har så langt foregått uten dramatikk, og politiet har ikke benyttet våpen under aksjonen. Ingen av de pågrepne er mindreårige.

- Vi har gjort en rekke narkotikabeslag, hovedsakelig av hasj, amfetamin og ulike piller. Dette har begrenset seg til det som betegnes som brukerdoser i alle tilfellene. De fleste vil få et forelegg, men de største beslagene vil utløse en straffeforfølgelse, sier han.

Aksjonen, som ike har fått noe navn, er planlagt i flere måneder, og er en del av et større arbeid for å bekjempe narkotikamiljøet i Bodø.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Bodø

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag