40 prosent støtter prinsesse Ragnhild

Prinsesse Ragnhild får støtte av nesten halvparten av dem som har gjort seg opp en mening om det omstridte intervjuet med henne TV 2 sendte mandag.

11.02.04 07:15

En måling som Infact har gjort for VG viser at 42,4 prosent av de spurte har liten eller ingen forståelse for uttalelsene mens 40,4 prosent har "noe, ganske stor eller svært stor" forståelse for prinsessens synspunkter.

Blant mennene er det et flertall som har forståelse for uttalelsene, mens kvinnene er atskillig mer negative.

Kritiserte
I programmet på TV 2 mandag kveld kom prinsessen med kritikk av kronprins Haakon og prinsesse Märtha Louise og deres valg av ektefeller og livsstil. Hun sa blant annet at mye ville vært annerledes dersom kong Olav hadde levd lengre. Han ville ikke tillatt ekteskapene, mener prinsessen.

HTML EMBED
SI DIN MENING:
Burde prinsesse Ragnhild holdt munn om kongebarna?
Ja, selvsagt
Nei, har rett til å uttale seg
Bryr meg ikke

Se resultat

Hun sa også at de unge kongelige har mange rare meninger, og mener de har hatt dårlige rådgivere.

Meningsmålingen viser at hun møter størst forståelse i hovedstaden, der 26 prosent av innbyggerne sier de har "svært stor forståelse" for uttalelsene.

Blant de eldste er derimot skepsisen stor. Hele 36 prosent sier at de "ikke har noen forståelse" for prinsessens meninger.

– Sure oppstøt
Også deltakere i internettdiskusjoner støtter prinsessen. På VG-nett florerte det med støtteerklæringer til prinsesse Ragnhild tirsdag, skriver avisen.

I en nettavstemning på TV 2 Nettavisen mente 55 prosent at hun burde få uttale seg som hun gjorde, mens 33 prosent mente hun burde holdt munn.

På lederplass i VG møter hun imidlertid liten begeistring. Der karakteriseres uttalelsene som "Ragnhilds sure oppstøt".

(NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.