RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

43 millioner til kreftsaken

Foto: TV 2
Sist oppdatert:
Så langt har det kommet inn hele 43 millioner kroner i Røde Fjær-aksjonen. Dermed har det kommet inn nok penger til et nytt storstilt senter for kreftpasienter.

- Jeg og Lions er strålende godt fornøyd, og vi synes at alle har gjort en fenomenal innsats for kreftsaken. Dette har vært et skikkelig krafttak for kreft, sier leder for Lions Røde Fjær-aksjon, Egil Moe-Helgesen til TV 2 Nettavisen.

Opptellingen etter den landsomfattende innsamlingsaksjonen pågikk fortsatt ved 21.30-tiden søndag kveld. Da var summen kommet opp i 43 millioner kroner.

- Vi er ikke ferdig med opptellingen, så vi regner med at vi får et noe høyere tall i morgen, sier Moe-Helgesen.

Penger til kreftsenter
35.000 bøssebærere har samlet inn penger søndag, over hele landet bortsett fra på Svalbard. Der blir det bøsseaksjon mandag.

Pengene som er samlet inn skal gå til å bygge et nytt senter ved det eksisterende Montebello-Senteret i Ringsaker. Rehabilitering av kreftpasienter er oppgaven for det eksisterende senteret, som er drevet av Radiumhospitalet.

Det nye Montebello-Tunet skal, i tillegg til å utvide tilbudet på Montebello-Senteret, ha et sterkt fokus på forebygging av kreft

- Nå får vi nok penger til å bygge senteret, sier Moe-Helgesen fornøyd.

- Takk til giverne!
Helseminister Dagfinn Høybråten bidro med en sjekk på 2 millioner kroner fra regjeringen.

Lions takker hele det norske folk:

- Jeg som leder for dette er utrolig takknemlig for alt som er gjort fra hele det norske folk, og i særdeleshet fra de 14.000 entusiastiske Lionsmedlemmene, sier han tilslutt.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere