RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Veigård, Erik (SCANPIX)

43.000 henvendelser til Kystvakten i fjor

Sist oppdatert:
En økning på 18 prosent fra året før.

Ved utgangen av 2009 hadde Kystvakten gjennomført rundt 1760 inspeksjoner av fiskerifartøyer i norske farvann.

56 alvorlige regelbrudd
Totalt ble det gitt 248 advarsler. I 56 tilfeller avdekket inspeksjonene regelbrudd som var så alvorlige at fartøyene ble anmeldt direkte eller oppbrakt til norsk havn for sikring av bevis.

- Disse er i hovedsak knyttet til bestemmelser vedrørende redskap, utkast og rapportering, opplyser Kystvaktens sjef Arild-Inge Skram i en pressemelding.

I forbindelse med grunnstøtinger og havari av fritidsbåter og større fartøy, ble Kystvakten satt inn i 196 søk- og redningsaksjoner. Kystvakten foretok videre 71 slep i løpet av fjoråret.

Full City-havariet størst
Full City-havariet i Bamble i Telemark var blant de større sakene der Kystvakten var involvert. Videre støttet Kystvaktene forskning knyttet til arktiske områder og klimaendringer.

- Oppdragsstatistikken for øvrig reflekter bistand til politi, toll og andre etater. Et eksempel er forsyninger til utestasjonene i nord som for eksempel Bjørnøya, opplyser Skram.

Kystvakten satte i august inn et nytt gassdrevent fartøy, KV Barentshav, som en del av modernisering av flåten.

- Vi har store forventninger både til dette fartøyet og de to neste fartøyene av samme klasse som blir tatt i bruk i løpet av 2010, opplyser Skram. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere