RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

44 Oslo-barn møtte ikke opp til skolestart


SKOLESTART: Totalt 44 barn i Oslo møtte ikke opp til skolestart. 37 av barna var førsteklassinger.
SKOLESTART: Totalt 44 barn i Oslo møtte ikke opp til skolestart. 37 av barna var førsteklassinger. Foto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)
44 barn som skulle vært elever i Oslo-skolen, møtte ikke opp til skolestart i høst, og ingen vet hvor de er. Kommunen tror de befinner seg i utlandet.

37 av de 44 barna som ikke møtte til skolestart i august, er førsteklassinger, skriver Aftenposten.

Antallet barn som forsvinner fra skolen, er nesten halvert på fem år. I skoleåret 2012/2013 var det 81 barn som aldri møtte til skolestart.

LES OGSÅ: - Ingen foreldre anmeldt for å holde barn borte fra skolen

Utdanningsetaten i Oslo kommuner bruker mye ressurser på å prøve å spore opp barna. Avdelingsdirektør Margaret Westgaard i Utdanningsetaten sier til avisen at de likevel ikke har oppnådd kontakt med foreldrene til de 44 barna. Etaten tror de befinner seg i utlandet.

– Vi er maktesløse i mange situasjoner. Norsk lov gjelder ikke i utlandet, og det er ikke forbudt for foreldre å ta med barna til utlandet, sier hun.

Kommunen vurderer politianmeldelse hvis de finner barnet i Norge og mener at foresatte holder barnet borte fra opplæring. Ingen foreldre er politianmeldt så langt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere