RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

44.000 døgn unødvendig på sykehus

Sist oppdatert:
Pasienter som er ferdigbehandlet ligger 44.000 døgn unødvendig på Oslo-sykehusene.

Følgene av dette er ekstrautgifter for samfunnet i hundremillionersklassen, korridorpasienter og lengre ventelister.

Rundt halvparten av pasientene i oversikten hadde i 2007 vært ti eller flere døgn på sykehus etter at de var klare for utskriving, ifølge en fersk oversikt fra Helse Sør-Øst.

Riktignok var det en nedgang i tallet på «unødvendige» liggedøgn fra 47.177 i 2006 til 44.214 i 2007, men Helse Sør-Øst vil se på hva som kan gjøres for å få tallet ytterligere ned, skriver Aftenposten.

I Oslo er det store forskjeller mellom de ulike bydelene i forhold til hvor mange ferdigbehandlede pasienter som er innlagt på sykehus.

- De store forskjellene mellom bydelene er slående. Dette er ikke bra. Vi må lære av dem som har fått det til, sier viseadministrerende direktør Mari Trommald i Helse Sør-Øst til avisa.

Bydel Alna har for eksempel hatt en nedgang fra 2.852 til 1.902 liggedøgn for ferdigbehandlede pasienter. Bydelen har etablert en såkalt intermediær avdeling, en mellomstasjon mellom sykehus og sykehjem. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere