*Nettavisen* Nyheter.

46-åring knivdrept i boligfelt

Flere personer på Harestua ble torsdag kveld vitner til at en 46-åring ble drept med kniv. En 31-åring er pågrepet.

01.07.05 08:16

Den 31 år gamle mannen som er pågrepet for knivdrap på en 46-åring i et boligfelt på Harestua torsdag kveld, har sitter i avhør store deler av natten natt til fredag.

- Han vil bli fremstilt for varetektsfengsling i dag, opplyser politiadvokat Joachim Sopp Onsrud ved Vestoppland politidistrikt til TV 2 Nettavisen fredag morgen.

Onsrud vil ikke ut med hvorvidt 31-åringen erkjenner drap, og sier at politiet utover dagen vil vurdere hvor mye de skal gå ut med av opplysninger som har kommet frem under avhørene.

Fikk melding om bråk
Det var like før klokken 21 torsdag at politiet fikk melding om bråk på Harestua.

Bare en liten halvtime senere, klokken 21.29 fikk, operasjonssentralen i Vestoppland melding fra ambulansepersonell på stedet om at en 46 år gammel mann etter alt å dømme var død.

Drept utendørs
- Mannen ble funnet ved et boligfelt på Harestua, bekreftet operasjonsleder Joachim Sopp Onsrud ved Vestoppland politidistrikt overfor TV 2 Nettavisen torsdag kveld.

Vestoppland politidistrikt har bedt om bistand fra Kripos. Åstedet, som er et utendørsområdet i utkanten av boligfeltet, ble torsdag kveld sikret.

- Avdøde er drept av et stikkvåpen, som vi antar en er kniv vi har beslaglagt, sier operasjonsleder Bjørn Slåtsveen ved Vestoppland politidistrikt til TV 2 Nettavisen natt til fredag.

Den antatte gjerningsmannen meldte seg selv klokken 23.00, og pågripelsen foregikk følgelig uten dramatikk.

Har avhørt flere vitner
Mannen (31) er, ifølge Slåtsveen, i stand til å bli avhørt, og politiet i Gjøvik starter samtalene med den drapsmistenkte mannen allerede natt til fredag.

Det var flere vitner til drapet, og noen av disse er fnatt til fredag allerede avhørt.

Politiet vil foreløpig ikke ut med opplysninger om forholdet mellom offer og gjerningsmann, eller hva som var foranledningen til at en 46 år gammel mannen måtte bøte med livet utenfor et boligfelt på Harestua i Vestoppland en ellers nydelig sommerkveld.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.