*Nettavisen* Nyheter.

4,6 mill for å slippe naboer

For å sikre seg mot fremtidige naboer, kjøpte like godt Arne Tønjum nabotomten i Fantoftveien for svimlende 4,6 millioner kroner.

25.02.06 09:10

- Jeg vil ha kontroll på hva som skjer der oppe og vil ikke ha noe av at det kommer rekkehus fremfor meg. Det vile tatt mye utsikt, sier Tønjum som har brukt firmaet sitt Ecar til å investere i tomten.

Klikk på bildet for å forstørre.

Utsikt Fantoft Foto: Eiendomssalg AS

- Hvor mye måtte du ut med?
- Det vil jeg ikke si, men det var nok. Det er jo et pent strøk med butikk og kort vei til buss. Jeg har bodd der oppe ganske lenge og har alltid sett hele byen. Liker å ha utsikt - de fleste gjør jo det.

I alt ble det solgt fire tomter for i overkant av 12 millioner kroner til sammen i Fantoftveien.

- Hadde jeg vært Fredriksen (John red.adm) hadde jeg kjøpt alle fire tomtene, sier Tønjum til iBergen.no.

4,6 millioner
Kilder iBergen.no har snakket med, forteller at riften om den ene tomten på 1,2 mål som Tønjum nå har sikret seg, ble vanvittig. Budrunden måtte til slutt lukkes og to budgivere leverte hvert sitt bud i en konvolutt.

Den ene konvolutten inneholdt et bud på 3,2 millioner, den andre et bud på svimlende 4,6 millioner norske kroner. En god slump penger for å slippe unna naboer.

Spesielle tomter
Tomtene som i slutten av januar ble lagt ut for salg, er ikke dagligdags i Bergen. Derfor var ikke megler Audny Feginn hos Eiensomssalg AS spesielt overrasket over interessen.

- Slike eneboligtomter i sentrale bergensområder er ikke hverdagskost. Og når det er mangelvare på noe så stiger prisene rett til vers. Det fire tomtene som ble lagt ut samtidig, fikk en snittpris på over 3 millioner kroner. Men vi kunne kanskje fått mer om vi hadde lagt de ut en etter en. Nå solgte vi alle samtidig etter ønsker fra familien som eide tomtene.

Tjente 12 mill
En av eierne av tomtene, Johan Horn, bekrefter at en av tomtene gikk for svært mye penger.

- Men jeg vil ikke si noe om hvor mye tomten gikk for, sier Horn som sammen med sine søsken kunne innkassere over 12 millioner kroner for de fire tomtene fra dødsboet for noen uker siden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag