RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

47 milliarder står på spill

Sist oppdatert:
Rikstotos aggressive markedsføring setter de norske spillselskapene i fare.

Regjeringsadvokaten frykter at Rikstotos aggressive PR-kampanjer, utvidelse av spillealternativ og økte utbetalinger kan sette det norske spillmonopolet i fare. Nå starter et juridisk spill om de 47 milliarder kronene nordmenn spiller for hvert år, melder nesteklikk.no.

Onsdag neste uke starter en svært viktig muntlig høring for EFTA-domstolen i Luxemburg. Den såkalte Ladbrokes-saken markerer sluttkampen om Norsk Tipping og Rikstotos framtid.

Skulle britiske Ladbrokes vinne fram med sitt syn kan de norske selskapene miste sin enerett på gambling i Norge.

I et skriftlig innlegg til EFTA-domstolen vektlegger ESA, EFTAs overvåkingsorgan, nettopp de norske selskapenes satsning på PR og markedsføring.

De mener at PR-innsatsen bidrar til å øke innbetalingene til statskassen og at dette dermed slår ihjel en målsetning om å begrense antall spilleavhengige. Den logiske begrunnelsen for spillmonopolet faller derfor bort, mener ESA.

Dette blir et svært viktig moment i rettssakene om både Norsk Tippings monopol på spilleautomater og i Ladbrokes-saken.

Britiske Ladbrokes er verdens største pengespillselskap med 2500 utsalgssteder i Storbritannia, Irland og Belgia. Våren 2005 var Rikstoto og Norsk Tippings markedsføring oppe til diskusjon med departmentene. Bakgrunnen var at Ladbrokes hadde gått til søksmål i desember 2004. Diskusjonen endte med at staten innførte nye retningslinjer for innholdet i markedsføringen.

Høringen for EFTA-domstolen går av stabelen 31. januar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere